Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
18. ledna 2024 v 15:28
Čas čtení 0:34

Potravinářská inspekce varuje před masem se salmonelou. Nemáš je náhodou v mrazáku?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Potravinářská inspekce varuje před masem se salmonelou. Nemáš je náhodou v mrazáku?
Zdroj: Wallpaper Flare/volně k užití

Na trhu se pohybují dvě šarže drůbežího masa ze zahraničí se salmonelou. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před jeho konzumací.

Obě potraviny jsou zdraví škodlivé a SZPI je důrazně doporučuje nekonzumovat. Inspekce nařídila jejich stažení z tržní sítě. Zjištění vložila do evropského systému, díky kterému budou případ moci dořešit v zemi původu. S kontrolovanými zahájí správní řízení o uložení pokuty.

18. ledna 2024 v 10:56 Čas čtení 2:15 Veřejnost pobouřila podmínka pro muže, který roky znásilňoval nevlastní dceru. Dívka i její matka promluvily Veřejnost pobouřila podmínka pro muže, který roky znásilňoval nevlastní dceru. Dívka i její matka promluvily

V případě husích prs s kůží s kostí (hluboce zmrazené, označení veterinárním oválem: HU332EK, datum minimální trvanlivosti: 30.09.2025, výrobce: TRANZIT-FOOD KFT, H4362 NYÍRGELSE, DEBRECENI UT 1, Maďarsko, země původu: Maďarsko) odebrali vzorek v prodejně Kaufland. Laboratorní rozbor potvrdil v uvedené šarži potraviny přítomnost patogenního serotypu bakterií Salmonella Agona a Samonella Newport.

inspekce, maso
Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI)

U VALDOR kachny bez drobů (kuchaná, chlazená, třída jakosti A, označení veterinárním oválem: HU 110 EK, šarže: L 210090103, datum použitelnosti: 21.10.2023, výrobce: Hungerit Zrt. H-6600 Szentes, Attila út 2, Maďarsko, země původu: Maďarsko) to bylo v prodejně Albert. Laboratorní rozbor potvrdil v uvedené šarži potraviny přítomnost patogenního serotypu bakterií Salmonella Anatum.

maso
Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI)
Domů
Sdílet
Diskuse