Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
21. ledna 2024 14:02
Čas čtení 0:35

Filozofická fakulta UK měsíc po útoku střelce částečně otevřela hlavní budovu. Lidé uctili památku obětí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Filozofická fakulta UK měsíc po útoku střelce částečně otevřela hlavní budovu. Lidé uctili památku obětí
Zdroj: Profimedia

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy částečně otevřela hlavní budovu. Univerzita Karlova uctívá památku obětí a studenti a dobrovolníci tvoří ze svíček z pietních míst voskovou skulpturu.

Částečné otevření fakulty vychází z doporučení psychologů. Návrat na místo střelby je podle nich důležitou součástí procesu. Informovala o tom Česká televize.

21. ledna 2024 13:07 Čas čtení 0:52 Vědci varují před zombie virem z pravěku. Objevili ho na Arktidě, může způsobit další pandemii Vědci varují před zombie virem z pravěku. Objevili ho na Arktidě, může způsobit další pandemii

„Potřebujeme, aby se ta budova už pootevřela, máme potřebu se do ní vrátit a nechceme na to být sami. Takže dnes se tam vrátíme společně, aby na to nikdo nebyl sám,“ řekla místopředsedkyně Akademického senátu FF UK Martina Vaníková.

„Je to pro nás obrovský krok k uzdravování,“ dodala děkanka fakulty Eva Lehečková.

pieta, Filozofická fakulta
Zdroj: Profimedia

Pietní setkání k uctění památky obětí začalo dnes v 11 hodin kolem pietního ohně, který na náměstí Jana Palacha hoří od začátku ledna. Fakulta zůstane otevřená do 16 hodin.

K otevření fakulty došlo měsíc poté, co si útok střelce vyžádal 14 obětí a desítky dalších lidí zranil. Posléze na místě spáchal sebevraždu. Krátce po činu policie uvedla, že se jednalo o stejného pachatele, který několik týdnů předtím zavraždil v Klánovickém lese dospělou osobu a dítě. 

Domů
Sdílet
Diskuse