Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
24. ledna 2024 v 6:29
Čas čtení 0:33

Další komplikace pro eDoklady. Kvůli občance v mobilu nefunguje eRecept

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Další komplikace pro eDoklady. Kvůli občance v mobilu nefunguje eRecept
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Aplikace eDoklady nově způsobila problémy s fungováním eReceptu při vyzvedávání léků na občanský průkaz.

Státní ústav pro kontrolu léčiv upozornil v pondělí na nedostupný systém eReceptu. Spravuje ho Digitální informační agentura, která má pod záštitou i novou aplikaci eDoklady.

„V souvislosti se spuštěním mobilní aplikace eDoklady je aktuálně téměř nedostupná identifikace osoby v základních registrech a Identitě občana. Vzhledem k tomu, že tuto identifikaci využívá i systém eRecept (vyzvednutí léků prostřednictvím dokladu totožnosti, přihlášení se do aplikací eRecept), tak aktuální nedostupnost identifikačního prostředku způsobuje problémy i zde,“ stojí jako upozornění na webové stránce eReceptu.

22. ledna 2024 v 9:13 Čas čtení 1:21 eDoklady už má 100 tisíc lidí. S aplikací byly problémy, poslanec ANO si rýpl do Bartoše eDoklady už má 100 tisíc lidí. S aplikací byly problémy, poslanec ANO si rýpl do Bartoše

Spuštění eDokladů přetížilo systém Identity občana už o víkendu, kdy byla aplikace spuštěna. Během dvou dní si ji stáhlo přes 100 tisíc lidí. Digitální informační agentura uvedla, že Národní identitní autoritu, na níž pracuje Identita občana, bude obnovovat až poté, co vymění hardware základních registrů. Na webové stránce eReceptu stojí, že problém bude přetrvávat až do pěti odpoledne 31. ledna.

Domů
Sdílet
Diskuse