Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
24. ledna 2024 12:09
Čas čtení 1:01

Česko zasáhl silný vítr, výstraha se týká téměř celého území

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko zasáhl silný vítr, výstraha se týká téměř celého území
Zdroj: PickPik/volně k užití

Výstrahu, která na některých místech platí i na čtvrtek, zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Sotva se Česko vzpamatovalo z výstrahy před silnou ledovkou, oznámili meteorologové další výstrahu. Tentokrát před silným větrem s rychlostí i 70 kilometrů v hodině, který v následujících dnech potrápí téměř celou zemi. Výjimku mají některé regiony Jihomoravského, Olomouckého, Zlínského a Moravskoslezského kraje.

23. ledna 2024 13:49 Čas čtení 0:43 Placení kartou jako minulost? Air Bank spouští svoji novinku Cvak Placení kartou jako minulost? Air Bank spouští svoji novinku Cvak

Výstraha před silným větrem platí na celou středu pro Prahu a celý Středočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký a Královéhradecký kraj. Na pozoru by se také měli mít lidé v některých regionech Jihočeského (Blatná, České Budějovice, Český Krumlov, Jindřichův Hradec, Kaplice, Milevsko, Písek, Prachatice, Soběslav, Strakonice, Tábor, Trhové Sviny, Třeboň, Týn nad Vltavou, Vimperk, Vodňany) a Pardubického kraje (Hlinsko, Holice, Chrudim, Pardubice, Přelouč, Vysoké Mýto) a ve vybraných částech Vysočiny (Havlíčkův Brod, Humpolec, Chotěboř, Pacov, Pelhřimov, Světlá nad Sázavou).

V některých regionech bude výstraha před silným větrem platit také celý čtvrtek až do 18. hodiny. Jde o části Jihočeského, Pardubického, Jihomoravského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje a Vysočinu. Kompletní přehled výstrah včetně území najdeš na webu ČHMÚ.

Podle meteorologů hrozí mimo jiné menší škody na budovách, nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi nebo možné komplikace v dopravě. Lidé by měli dbát zvýšené opatrnosti nejen při řízení, ale i při pohybu venku. Na horách by vítr mohl být silnější, vhodné je proto omezit horské túry.

Domů
Sdílet
Diskuse