Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
25. ledna 2024 11:21
Čas čtení 0:37

Pět kanadských hokejistů čelí obvinění ze sexuálního napadení. Kluby od nich daly ruce pryč

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Pět kanadských hokejistů čelí obvinění ze sexuálního napadení. Kluby od nich daly ruce pryč
Zdroj: Getty Images

Pět členů juniorské reprezentace z roku 2018 vyšetřují policisté kvůli sexuálnímu napadení z tehdejšího mistrovství světa hráčů do 20 let.

Jedná se o hráče z New Jersey Devils Michaela McLeoda a Cala Foota, Cartera Harta z Philadelphie, Dillona Dubého z Calgary a dalšího někdejšího hráče NHL Alexe Formentona, který momentálně působí v týmu Ambri-Piotta ve Švýcarsku.

23. ledna 2024 14:36 Čas čtení 0:47 Český spoluhráč Pastrňáka vede v nejdůležitější statistice NHL. Zbořil historický rekord Český spoluhráč Pastrňáka vede v nejdůležitější statistice NHL. Zbořil historický rekord

V posledních dnech všichni požádali ve svých klubech o uvolnění. Údajně dostali výzvu, aby se přihlásili policii v Ontariu, kde je čeká obvinění.

Kluby se k uvolnění hráčů na neurčito blíže nevyjádřily. Některé se odkázaly na osobní důvody, jiné na duševní zdraví.

Policie se případem zabývá od roku 2022, kdy zjistila, že se kanadský hokejový svaz dohodl na mimosoudním vyrovnání se ženou, kterou mělo na oficiální akci osm členů reprezentace sexuálně napadnout v hotelovém pokoji.

Federální vláda kvůli aféře zastavila organizaci Hockey Canada finanční podporu, spolupráci přerušili i někteří sponzoři. Rezignovalo celé vedení svazu.

Domů
Sdílet
Diskuse