Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
23. ledna 2024 14:36
Čas čtení 0:47

Český spoluhráč Pastrňáka vede v nejdůležitější statistice NHL. Zbořil historický rekord

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Český spoluhráč Pastrňáka vede v nejdůležitější statistice NHL. Zbořil historický rekord
Zdroj: TASR

Jakub Lauko z bostonského klubu Bruins se objevil na vrcholu jedné z nejdůležitějších statistik NHL. Čím se hokejista zapsal do historie?

Hokejista původem z Čech po svém 57. startu v Národní hokejové lize oslavil už 44 výher. To podílově znamená, že má 77,2 procenta úspěšnosti, což je nejlepší poměr v historii celé soutěže. Toto postavení mu umožnil zápas Bruins proti Jets z pondělí na úterý, v němž Lauko přispěl gólem k výhře 4:1.

Laukův 57. start byl odvetou, minulý zápas Bruins proti Jets totiž prohráli 5:1, motivace tak byla o to vyšší. „Nechceme prohrávat s týmy dvakrát po sobě. Od prvního do posledního hvizdu jsme viděli excelentní hokej značky Bruins. Na tom můžeme stavět,“ poznamenal po utkání brankář bostonského klubu Jeremy Swayman. 23letý odchovanec Chomutova Lauko skóroval hned ve třetí minutě s kolegy Morganem Geekiem a Trentem Fredericem.

22. ledna 2024 17:00 Čas čtení 0:59 Mistrovství světa v biatlonu se blíží. Ulov poslední lístky i last minute ubytování Mistrovství světa v biatlonu se blíží. Ulov poslední lístky i last minute ubytování

Lauko na začátku ročníku utrpěl zranění, když ho brusle Jasona Dickinsona z Chicaga zasáhla do obličeje, těsně pod oko. Kvůli incidentu byl mimo 18 dní, teď už se ale do zápasů plně zapojuje, a navíc se i gólově rozjíždí.

Domů
Sdílet
Diskuse