Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
25. ledna 2024 13:09
Čas čtení 0:32

Bizarní domácí úkol s plynovou komorou rozhýbal internet. Ředitel školy u Brna se omluvil

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Bizarní domácí úkol s plynovou komorou rozhýbal internet. Ředitel školy u Brna se omluvil
Zdroj: Unsplash/Frederick Wallace/volně k užití

Kolik lidí se vejde do plynové komory? Při jaké hodnotě elektrického vedení ochrneš a při jaké umřeš? Takové otázky dostali žáci deváté třídy základní školy v Rosicích u Brna.

Pracovní list z hodiny fyziky má nadpis HOLOCAUST. Děti mají za úkol hledat informace na internetu, následně vypracovat prezentaci ve formě odpovědí na tyto ukázky a nakonec ji před třídou odprezentovat na známky.

Na zadání upozornil facebookový profil Líný učitel, za kterým stojí pedagog Robert Čapek.

„Téma holocaustu bylo na naší škole mezipředmětovým projektem. Důraz byl kladen především na humanitní předměty, kde žáci vyhledávali a vysvětlovali základní pojmy související s holokaustem, četli knihy a pracovali s tematickými texty. Následně proběhla řízená diskuze. Žáci tak během několika vyučovacích hodin tomu věnovaných získali dostatečný vhled do daného tématu,“ uvedl ředitel školy Zbyněk Minařík pro redakci iDNES.cz.

25. ledna 2024 10:39 Čas čtení 0:23 Natáčení TikTok videí na záchodech? Americká škola se proti tomu rozhodla bojovat neotřelým způsobem Natáčení TikTok videí na záchodech? Americká škola se proti tomu rozhodla bojovat neotřelým způsobem

Úkol označil za chybu jednotlivce a za necitlivý přístup se omluvil. „Tento výstup se vyučujícím hrubě nepovedl a vůbec neměl vzniknout. Je nedostatečně citlivý k danému tématu a rozhodně jej nechci hájit,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse