Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
30. ledna 2024 11:00
Čas čtení 0:43

Pět školáků v Karlovarském kraji skončilo po předávkování HHC bonbony v nemocnici

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pět školáků v Karlovarském kraji skončilo po předávkování HHC bonbony v nemocnici
Zdroj: Freepik

Až pět školáků se v lednu v Karlovarském kraji předávkovalo bonbony s HHC. Psychoaktivní látka je v Česku legální a volně dostupná všem věkovým kategoriím. Informaci přinesl web Novinky.cz.

Z pěti případů, které pro Novinky.cz popisovala mluvčí karlovarské krajské nemocnice Markéta Singerová, se tři z nich týkaly dětí ze základní školy. Po požití HHC bonbonů v podobě gumových medvídků dochází k poruchám vědomí, které trvají 24 až 48 hodin.

23. ledna 2024 16:14 Čas čtení 0:23 V Česku se legálně prodávají bonbony s psychoaktivními látkami. Brzy by mohly být staženy V Česku se legálně prodávají bonbony s psychoaktivními látkami. Brzy by mohly být staženy

Vzhledem k tomu, že si žáci nepamatují, kolik cukrovinek požili, se množství dosud nepodařilo zjistit. Poslední případ se v Karlovarském kraji stal v pondělí. Událostmi se zabývají policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře.

Jakékoliv následky či komplikace způsobené předávkováním novodobou drogou zatím není možné predikovat. Jedním z důležitých aspektů je však hrozba nebezpečí vzniku závislosti, které pro mladistvé představuje veliký problém.

HHC je legální

Cukrovinky, které obsahují HHC, zatím nejsou ošetřeny zákonem. Jsou volně dostupné v různých automatech v podobě třeba želatinových bonbonů. Tento polosyntetický kanabinoid se získává z CBD nebo THC a jeho účinky přichází do 30 minut nebo klidně až do dvou hodin, jsou však velmi individuální a na každého působí jinak v souvislosti s množstvím a formou užití.

Látka mění stav vědomí a navozuje stav uvolnění, její uživatelé však mohou cítit i psychické ataky. O HHC jsme psali i zde.

Domů
Sdílet
Diskuse