Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Karolína Fejtová
30. ledna 2024 11:52
Čas čtení 1:21

„Je zaplacenej.“ Student na debatě děkoval Rakušanovi za nasazení při střelbě, dočkal se posměšků i chvály

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Je zaplacenej.“ Student na debatě děkoval Rakušanovi za nasazení při střelbě, dočkal se posměšků i chvály
Zdroj: Úřad vlády ČR

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) pokračuje s Debatami bez cenzury. Do Sokolova, druhé zastávky „tour“, se v pondělí dostavil i student sokolovského gymnázia. „Jsem tu jakožto zástupce mladé generace tady u nás v Sokolově.“ Co Rakušanovi řekl?

„Takto slušná debata opravdu nevypadá. Výskání, vulgarismy, vzájemné přeřvávání. Tento přístup k debatě nemá přínos ani pro jednu stranu,“ řekl student na začátek svého vystoupení, zatímco ho publikum vyrušovalo potleskem či výkřiky jako „Přestaň tu moralizovat“ nebo narážkami na to, že je zaplacený.

16. ledna 2024 11:14 Čas čtení 1:27 Rakušan vyráží na „tour“. S Debatou bez cenzury navštíví osm měst, přijede i k tobě? Rakušan vyráží na „tour“. S Debatou bez cenzury navštíví osm měst, přijede i k tobě?

Student své slovo využil k tomu, aby Rakušanovi poděkoval za dle něj perfektní zvládnutí situace při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. „Za rychlý příjezd složek integrovaného záchranného systému a následné bezchybné vysvětlení a upřesnění informace v bezprostřední tiskové konferenci v České televizi,“ pokračoval

„Ministr vnitra byl jistě pod obrovským nátlakem společnosti, takže pro něj situace jistě nemohla být jednoduchá a za to, že to bravurně zvládl, ho obdivuji,“ dodal.

Rakušanova reakce

Ministr vnitra na výkřiky z publika, které doprovázely celý studentův výstup, reagoval: „Fakt jako chcete říkat mladému klukovi, který se přišel na něco zeptat nebo něco říct, že je placenej? To si fakt myslíte, že tohle mladé lidi, ať si myslí cokoliv, motivuje k tomu, aby byli aktivní v politice?“ Otázkami do publika dále pokračoval: „Opravdu si myslíte, že tohle je od vás k mladému člověku, který sem přišel, slušný? Takhle vy ukazujete, že jste vy ochotní diskutovat? Křičíte tady vy na něj, on na vás nekřičel.“

Pod videem, které vystřihuje z debaty studentovu otázku, se na profilu starosty z Tetína a člena předsednictva STAN Matěje Hlavatého objevilo několik komentářů. Většina lidí skrz ně studentovi vyjadřuje respekt a obdiv. Video sdílel i Rakušan.

Ministr vnitra před týdnem navštívil Karvinou, po pondělním Sokolově ho čeká ještě postupně návštěva Mostu, České Lípy, Vyškova, Přerova, Ústí nad Labem a Havířova. Tato místa je dle něj potřeba navštívit hlavně z toho důvodu, že v nich vláda a STAN nemají velkou podporu. To se podepisuje na podobě debat, publikum zatím na obou zastávkách po Rakušanovi pokřikovalo „Demisi!“. Sokolovská debata byla však o něco klidnější než ta minulá. 

23. ledna 2024 9:56 Čas čtení 1:30 „Fašisto,“ skandovali v hospodě na Rakušana. V Karviné začala jeho tour Debaty bez cenzury „Fašisto,“ skandovali v hospodě na Rakušana. V Karviné začala jeho tour Debaty bez cenzury
Domů
Sdílet
Diskuse