Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
16. ledna 2024 11:14
Čas čtení 1:27

Rakušan vyráží na „tour“. S Debatou bez cenzury navštíví osm měst, přijede i k tobě?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Rakušan vyráží na „tour“. S Debatou bez cenzury navštíví osm měst, přijede i k tobě?
Zdroj: se souhlasem Víta Rakušana

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na sociální síti X oznámil Debaty bez cenzury. V jejich rámci vystoupí v osmi městech, kde bude diskutovat s občany. Jeho koaliční partneři krok kritizují.

Rakušan se rozhodl debatu oznámit videem, kde předstírá, že sedí ve volejbalové šatně a mluví ke svým spoluhráčům. „Pánové, tohle nebylo dobrý. Lidi na nás koukají a vůbec nerozumí tomu, co děláme. Zbytečně taktizujeme, hrajeme při zdi. Důvěru mnohých jsme zklamali, jen abychom zůstali ve hře. Přistupovali jsme na kompromisy. Je nejvyšší čas to změnit. A vrátit se k tomu, proč jsme to vůbec začali dělat,“ poznamenává ve spotu.

15. ledna 2024 17:21 Čas čtení 0:42 VIDEO: Dezinformátoři hodili před Úřad vlády hnůj. Prý chtěli podpořit zemědělce VIDEO: Dezinformátoři hodili před Úřad vlády hnůj. Prý chtěli podpořit zemědělce

Na závěr téměř minutového videa lidi vyzývá, aby za ním přišli na diskusi, kde jim vysvětlí kroky vlády a různá úsporná opatření, která byla dle něj špatně komunikována. „Musíme naši politiku přitvrdit a důrazně dělat jen to, co je správné. A vy mi to přijďte říct na diskuse. Přijmu jakoukoli kritiku. A samozřejmě bez cenzury!“ říká. 

Od 22. ledna do 25. března navštíví osm měst. Začne Karvinou, pokračovat bude Sokolovem, Mostem, Českou Lípou, Vyškovem, Přerovem, Ústím nad Labem a Debaty bez cenzury uzavře v Havířově. Místa, pro která se rozhodl, jsou podle něj důležitá navštívit právě z toho důvodu, že z nich Starostové a vláda neslyší úplně velkou chválu.

Zároveň poznamenal, že „březnem nekončí“, s lidmi se chce potkávat i poté. „A nic proti Plzni nebo Praze. Jen nám přišlo dobré začít tím, že vykročíme z ‚komfortní zóny‘,“ dodal v komentáři.

Reakce koalice

Koaliční partneři Rakušanův krok kritizují. „Tak tohle je fakt ‚týmový‘ hráč ve vládním dresu. Pane ministře… víte, jak to dopadá, když někdo sóluje a chce jít sám na branku za každou cenu? Ztratí míč a je konec…,“ napsal zastupitel z Ostravy Dominik Kolder z ODS.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Europoslankyně za ODS Veronika Vrecionová na video reagovala: „Škoda, že první místopředseda vlády dřív nemluvil s premiérem, než začal dělat protivládní videa.“

Na vyjádření Vrecionové reagoval Miroslav Kalousek, který se Rakušana zastal. „Protivládní videa? Zase tady někdo poškozuje ‚stranu a vládu‘? Tentokrát první místopředseda vlády? Možná je to příliš laskavý termín, paní Vrecionová. Pokud to video neschválila vláda, jedná se zjevně o dokument přímo protistátní…,“ rýpl si.

Domů
Sdílet
Diskuse