Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
2. února 2024 12:38
Čas čtení 0:59

Elektronické přihlášky na střední školy začnou fungovat v pátek. Spuštění provází komplikace

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Elektronické přihlášky na střední školy začnou fungovat v pátek. Spuštění provází komplikace
Zdroj: Unsplash/Van Tay Media

Podávání přihlášek už by mělo být v pátek z pohledu uchazečů funkční. Školy to budou mít horší.

Digitální přihlašovací systém (DiPSy) na střední školy a víceletá gymnázia měl být spuštěn ve čtvrtek 1. února, avšak kvůli komplikacím s nahráváním příloh se termín odložil. Ty odhalila poslední kontrola, která proběhla jen pár hodin před jeho slíbeným spuštěním, tedy ve středu večer. Zkouška proběhla takhle pozdě kvůli nedostatku času, Cermat systém dodělal až v pondělí.

1. února 2024 8:27 Čas čtení 0:37 Systém přihlášek na střední školy nefunguje. Programátoři objevili chybu Systém přihlášek na střední školy nefunguje. Programátoři objevili chybu

Ve čtvrtek večer ministr školství Mikuláš Bek uvedl, že byla rozbitá funkce opravena. „Nyní je po implementaci opravy prověřována funkčnost celého systému. Následně proběhne znovu testování bezpečnosti,“ napsal na sociální síť X. Systém bude podle vyjádření Cermatu spuštěn během pátku, nejpozději v noci na sobotu. I tak v něm ale ředitelé ze začátku neuvidí přílohy, které uchazeč k přihlášce manuálně přidá. Tento problém bude eliminován až koncem příštího týdne.

Přihlášky se podle původního plánu mohly podávat od čtvrtka 1. února do úterý 20. února. Jestli se vzhledem k pozdějšímu otevření systému doba prodlouží, rozhodne Bek v příštím týdnu podle vývoje situace. Upozorňuje, že u podávání přihlášek nejde o rychlost. Čas a datum odevzdání v systému na výsledku nic nezmění. 

31. ledna 2024 13:30 Čas čtení 1:09 Elektronické přihlášky na střední školy: Přinášíme kompletní přehled, jak na to Elektronické přihlášky na střední školy: Přinášíme kompletní přehled, jak na to

Možnost podání elektronické přihlášky je letošní novinkou. O tom, jak ji vyplnit, jsme psali zde. Žáci si mohou přihlášku podat i papírově anebo podáním výpisu vytištěného z online systému. Ministerstvo však doporučuje elektronickou přihlášku.

Domů
Sdílet
Diskuse