Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
9. února 2024 v 15:23
Čas čtení 0:41

TV Barrandov má zase proud. Soud rozhodl o obnovení dodávek elektřiny

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
TV Barrandov má zase proud. Soud rozhodl o obnovení dodávek elektřiny
Zdroj: TV Barrandov/propagační materiál

Obvodní soud pro Prahu 5 vyhověl ve středu žádosti TV Barrandov o nařízení předběžného opatření, díky čemuž musí firma Barrandov Studio opět připojit televizi k elektřině. Informaci přinesl Deník N.

Studio Barrandov, které vlastní prostory, v nichž televize sídlí, odpojilo TV Barrandov před třemi týdny. Důvodem byly dlouhodobě nesplácené dluhy. Podle společnosti jí televize dluží i s úroky a dalšími poplatky zhruba 14 až 16 milionů korun. Soud rozhod, že firma musí televizi obnovit dodávky elektřiny.

9. února 2024 v 12:47 Čas čtení 0:55 Přijít o řidičák snadno a rychle? Za tyhle přestupky ti rovnou seberou papíry Přijít o řidičák snadno a rychle? Za tyhle přestupky ti rovnou seberou papíry

„Požádali jsme o ochranu před věřiteli, soud to akceptoval a v souladu s tímto moratoriem nařídil, že nás musí znovu připojit,“ řekl Deníku N Jan Čermák, majitel televize. Společně s ním televizi vlastní ještě Jaromír Soukup. Hlavním argumentem, díky němuž dostali dodávky elektřiny zpět, bylo, že jejich firma nemůže nadále vykonávat podnikatelskou činnost.

Budova, v níž televize sídlí, už je k elektřině připojená. „Proud už máme, ale připojení na televizi ještě potrvá. Během vypojení nám totiž vyhořela jedna část, takže to není jednoduché připojit zpět,“ vysvětlil Deníku N Čermák s tím, že v pátek o půlnoci plánují přibližně na půl hodiny televizi vypnout, aby ji mohli připojit zpět. Pauzu od vysílání měla televize také po vypnutí proudu, poté byla připojena na generátory, na nichž běží doteď.

Domů
Sdílet
Diskuse