Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Marek Pros
12. února 2024 13:57
Čas čtení 0:48

„LGBT+ lidé nejsou ideologie, ale lidé. Mají jména i přátele.“ Polská televize se emotivně omluvila v přímém přenosu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„LGBT+ lidé nejsou ideologie, ale lidé. Mají jména i přátele.“ Polská televize se emotivně omluvila v přímém přenosu
Zdroj: Freepik / volně k užití

Omluva v přímém přenosu ukazuje, jakými změnami polská veřejnoprávní televize v posledních týdnech prochází.

LGBT+ lidé byli v posledních osmi letech terčem nenávistné kampaně. Jenže po konci vlády strany Právo a spravedlnost se změnily i poměry ve veřejnoprávní televizi a nově do ní mají přístup lidé, proti kterým vedli polští vládní politici prostřednictvím médií tažení.

Moderátor Wojciech Szelag si tak do svého pořadu pozval dva LGBT+ aktivisty, se kterými vedl rozhovor. Ještě před ním se ale otočil přímo k divákům a do kamery pronesl emotivní věty.

„Spoustu let museli lidé v Polsku poslouchat hanlivá slova jenom proto, kým jsou a koho milují. LGBT+ lidé nejsou ideologie, ale lidé. Mají jména, tváře, příbuzné a přátele. A všichni tito lidé by měli slyšet slova omluvy. A proto se jim tady a teď omlouvám,“ řekl moderátor. 

Konzervativní strana Právo a spravedlnost vládla v Polsku posledních osm let, v říjnu 2023 získala v parlamentních volbách 35,4 procenta hlasů, a protože se jí nepodařilo sestavit vládu, skončila v opozici. 

Domů
Sdílet
Diskuse