Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
22. února 2024 14:37
Čas čtení 0:36

Policie zasahovala na německém gymnáziu. Útočník zde napadl žáky nožem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Policie zasahovala na německém gymnáziu. Útočník zde napadl žáky nožem
Zdroj: Flickr/Marco Verch/volně k užití (ilustrační obrázek)

Nejméně čtyři studenti utrpěli zranění při útoku na gymnáziu v západoněmeckém Wuppertalu, uvedl server deníku Bild.

Policie údajně přijela do školy krátce před desátou hodinou dopolední. Detaily útoku nejsou zatím zcela známy, útočník byl ale již zadržen. Německý deník Bild píše o čtyřech zraněných, BBC zmiňuje pět. Tím posledním by mohl být i útočník, jenž je podle Bildu žákem gymnázia.

„Studenti byli zraněni,“ uvedla policie v prohlášení na sociálních sítích a později dodala, že škola byla vyklizena a všichni žáci jsou v bezpečí a je o ně postaráno. Policejní mluvčí Stefan Weiand řekl listu Westdeutsche, že studenti byli útokem „pochopitelně otřeseni“.

21. ledna 2024 16:00 Čas čtení 8:34 „Tady to bylo prostě čisté zlo. Nejhorší bylo ticho.“ Mluvili jsme s těmi, kteří zasahovali na filozofické fakultě „Tady to bylo prostě čisté zlo. Nejhorší bylo ticho.“ Mluvili jsme s těmi, kteří zasahovali na filozofické fakultě

Podle nejmenované učitelky, na niž odkazuje BBC, měl pachatel jako zbraň použít nejen nůž, ale také nůžky. Žáci Gymnázia Wilhelma Dörpfelda se pak zabarikádovali ve svých třídách.

Domů
Sdílet
Diskuse