Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Koucká
29. února 2024 v 10:00
Čas čtení 1:03

Tomáše v dospívání zneužíval třídní učitel. U soudu dostal podmínku a teď znovu učí děti

Kategorie:
Rozhovory
Uložit Uložené

V dalším díle pořadu Hlubiny představujeme Tomáše. Toho na základní škole po dobu tří let zneužíval jeho třídní učitel.

Trigger warning: Upozorňujeme na výskyt tématu sexuálního násilí v tomto textu a ve videu. Pokud tě podobný obsah znepokojuje a traumatizuje, nedoporučujeme pokračovat ve čtení ani sledování.

 
Na Tomášův příběh přicházím skrz LinkedIn, kde otevřeně sdílí, co se mu stalo. Zároveň tu promuje svou organizaci Klubovna naděje a stejnojmennou knihu, kterou o celém případu napsal. 

Tomáš je nyní otcem dvou dětí a žije poměrně poklidný a spokojený život. Jeho dospívání ale poznamenaly nepříjemné události. „Když mi bylo osm, zemřela mi máma a můj táta se hodně uzavřel do sebe a já byl hrozně sám,“ říká. 

Útěchu a nejlepšího kamaráda pak našel ve třídním učiteli Matějovi, kterého znal od čtyř let, jelikož byl jeho vedoucím na dětských táborech a také vedl turistický oddíl, kam Tomáš chodil. 

Z nejlepšího kamaráda se ale posléze stal predátor. „Hodně se mnou manipuloval, úplně mě odřízl od ostatních lidí,“ říká Tomáš. Při jedné z přespávaček v klubovně pak došlo k prvnímu sexuálnímu zneužití, kdy učitel Tomášovi nejprve škrábal záda a poté ho začal osahávat. V té době bylo Tomášovi dvanáct let, učiteli Matějovi něco kolem čtyřicítky.

3. května 2024 v 14:00 Čas čtení 4:05 Zůstala bych raději uvězněná v lese s medvědem, nebo s mužem? Většina žen má jasno, s medvědem Zůstala bych raději uvězněná v lese s medvědem, nebo s mužem? Většina žen má jasno, s medvědem

Zneužívání pak trvalo dlouhé tři roky. Případ se nakonec dostal před soud, kde znalci zjistili třídnímu učiteli efebofilii, tedy náklonnost k dospívajícím chlapcům. I přesto ale pachatel vyvázl jen s podmínkou a tříletým zákazem mimoškolní činnosti. V současné době znovu působí jako pedagog. 

Zkrácenou bezplatnou verzi najdeš i na YouTube a Spotify.
Dej nám vědět do komentářů, jak se ti pořad Hlubiny líbí. A pokud se s námi chceš podělit o vlastní životní příběh, kdy se s tebou třeba osud moc nemazal, napiš na [email protected].
Domů
Sdílet
Diskuse