Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Radka Klučárová
2. března 2024 14:23
Čas čtení 0:41

Zemřela americká návrhářka a módní ikona Iris Apfel, bylo jí 102 let. Proslavila se extravagantním lookem

Kategorie:
Móda
Uložit Uložené

Bylo jí 102 let.

Zemřela známá americká návrhářka a módní ikona Iris Apfel. O úmrtí informovali blízcí na jejím instagramovém profilu, kde ji sledovaly tři miliony fanoušků.

Nejstarší teenagerka

Iris Apfel se označovala za nejstarší teenagerku. Byla známá svou nápaditou vizáží, bílými vlasy, výraznými brýlemi a outfity v široké paletě barev.

I přes pokročilý věk stále inspirovala lidi extravagantními kreacemi a byla aktivní i na sociálních sítích. Její look se stal kultovním až natolik, že ho mnozí rádi kopírovali a oblékali si jej na karnevaly či halloweenské party.

Vrcholu své slávy dosáhla podle BBC v 80. a 90. letech. Na výsluní módního světa však byla více než půl století. Svou kariéru začala jako interiérová designérka, mimo jiné se podílela i na restaurátorských projektech v Bílém domě.

„Iris Apfel se stala světoznámou módní ikonou díky svému neuvěřitelnému talentu nejen jako umělkyně, ale také jako influencerka. Měla úžasný vliv na mnoho lidí. Svým obrovským srdcem a magickým dotekem zapůsobila na každého, koho potkala,“ řekl na její adresu designér Tommy Hilfiger.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Iris Apfel (@iris.apfel)

Domů
Sdílet
Diskuse