Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
6. března 2024 v 10:30
Čas čtení 0:26

Žena v Praze se dostala do problémů kvůli menstruaci. Situaci jí pomohli vyřešit strážníci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Žena v Praze se dostala do problémů kvůli menstruaci. Situaci jí pomohli vyřešit strážníci
Zdroj: Pexels/volně k užití

Neobvyklou situaci řešili před několika dny pražští strážníci, kteří na tísňové lince obdrželi hlášení o podezřelé slečně sedící v restauračním zařízení. Ze záznamu hovoru vyplývá, že žena se potýkala s menstruací a neměla u sebe hygienické potřeby.

„Nebyla opilá ani pod vlivem drog, byla čtyři hodiny v nepříjemné situaci a nevěděla, jak z ní ven. Hlídka koupila všechno potřebné a zajistila sprchu,“ uvedli městští policisté u videa, které zveřejnili na svém Facebooku. Jejich cílem údajně není šířit senzaci, ale ukázat veřejnosti, že realita může být leckdy jiná, než jak to na první pohled vypadá. 

25. února 2024 v 13:00 Čas čtení 2:57 Zavedou české univerzity menstruační volno? Zeptali jsme se jich, tohle jsou jejich odpovědi (Aktualizováno) Zavedou české univerzity menstruační volno? Zeptali jsme se jich, tohle jsou jejich odpovědi (Aktualizováno)

Lidé v komentářích chování strážníků ocenili. Pochválili je za citlivý přístup a to, že jim situace dívky nebyla lhostejná. 

Ženská menstruace v posledních letech přestává být společenským tabu, a některé země dokonce přistoupily k poskytování hygienických pomůcek zdarma. Jedním z příkladů je španělské Katalánsko, které svým obyvatelkám umožňuje vyzvednout si patřičné pomůcky zdarma v tamních lékárnách. 

Domů
Sdílet
Diskuse