Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
6. března 2024 10:30
Čas čtení 0:26

Žena v Praze se dostala do problémů kvůli menstruaci. Situaci jí pomohli vyřešit strážníci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Žena v Praze se dostala do problémů kvůli menstruaci. Situaci jí pomohli vyřešit strážníci
Zdroj: Pexels/volně k užití

Neobvyklou situaci řešili před několika dny pražští strážníci, kteří na tísňové lince obdrželi hlášení o podezřelé slečně sedící v restauračním zařízení. Ze záznamu hovoru vyplývá, že žena se potýkala s menstruací a neměla u sebe hygienické potřeby.

„Nebyla opilá ani pod vlivem drog, byla čtyři hodiny v nepříjemné situaci a nevěděla, jak z ní ven. Hlídka koupila všechno potřebné a zajistila sprchu,“ uvedli městští policisté u videa, které zveřejnili na svém Facebooku. Jejich cílem údajně není šířit senzaci, ale ukázat veřejnosti, že realita může být leckdy jiná, než jak to na první pohled vypadá. 

25. února 2024 13:00 Čas čtení 2:57 Zavedou české univerzity menstruační volno? Zeptali jsme se jich, tohle jsou jejich odpovědi (Aktualizováno) Zavedou české univerzity menstruační volno? Zeptali jsme se jich, tohle jsou jejich odpovědi (Aktualizováno)

Lidé v komentářích chování strážníků ocenili. Pochválili je za citlivý přístup a to, že jim situace dívky nebyla lhostejná. 

Ženská menstruace v posledních letech přestává být společenským tabu, a některé země dokonce přistoupily k poskytování hygienických pomůcek zdarma. Jedním z příkladů je španělské Katalánsko, které svým obyvatelkám umožňuje vyzvednout si patřičné pomůcky zdarma v tamních lékárnách. 

Domů
Sdílet
Diskuse