Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Ilona Hobzová
6. března 2024 11:55
Čas čtení 1:08

Na český trh vstupuje nová banka. Fungovat bude na mobilu, nabídne půjčky i hypotéky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na český trh vstupuje nová banka. Fungovat bude na mobilu, nabídne půjčky i hypotéky
Zdroj: Pixabay/volně k užití

Jediným nástrojem pro správu financí bude mobilní aplikace.

Ve středu odstartovala provoz nová Partners banka. Funguje pod finanční skupinou Partners, která licenci získala v loňském roce. „Propojuje moderní technologie s osobním přístupem finančních poradců Partners,“ citoval server Peníze.cz generálního ředitele Marka Ditze.

6. března 2024 7:24 Čas čtení 0:36 Letos nás čekají historická vedra. Způsobí je obávaný jev El Niño Letos nás čekají historická vedra. Způsobí je obávaný jev El Niño

„Svým klientům nabídneme dokonalou finanční službu. Ta jim díky licencím, datům a technologiím propojí celý finanční život v jedné apce, která jim dá plnou a okamžitou kontrolu nad svými financemi, umožní jim žít zdravý finanční život a zajistí růst bohatství,“ uvedl loni v létě Petr Borkovec, ředitel finanční skupiny Partners.

Banka bude úzce spolupracovat s finančně poradenskou společností Partners. Bude využívat její pobočkovou síť a její pobočky ponesou brand Partners banky. Aktuálně jich na trhu funguje přes 150, v dlouhodobém plánu je jich 250. Po spuštění banky mají Partners čtvrtou největší pobočkovou síť v Česku.

Od dubna si pak bude možné založit účet online prostřednictvím Bank ID. Klientela si bude moci vybrat ze třech balíčků služeb –⁠⁠⁠⁠⁠ pro jednotlivce, pár nebo rodinu. „Například párům nabídne banka sdílený účet, kde si budou oba majitelé účtu rovni. U většiny bank je běžné, že vlastníkem sdíleného účtu je pouze jeden z dvojice, přičemž ten druhý je pouze disponentem, má tedy omezená práva. Vedení tohoto typu účtu ale bude u Partners banky zpoplatněno, vyjde na 49 korun měsíčně,“ informují Novinky.

5. března 2024 13:37 Čas čtení 0:36 Policie hledá muže, který přepadl a znásilnil ženu v Kunratickém lese. Prosí veřejnost o pomoc Policie hledá muže, který přepadl a znásilnil ženu v Kunratickém lese. Prosí veřejnost o pomoc

Jediným nástrojem pro správu financí bude mobilní aplikace. Banka se totiž obává stále častějších podvodů přes web, proto bankovnictví přes webový prohlížeč nenabídne. V aplikaci budou postupně přibývat nové funkce, například připojení běžných účtů ostatních bank včetně přehledu a plateb nebo výběr vlastního finančního poradce či poradkyně.

Partners banka nabídne i spotřebitelské úvěry a hypotéky, a to od podzimu letošního roku. Spořicí účet nabídne s úrokem 6,03 procenta. Z konkurence je výhodnější už jen Trinity Bank (6,3 procenta).

Domů
Sdílet
Diskuse