Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
10. března 2024 11:30
Čas čtení 0:50

Předpověď počasí: Česko bude trápit vítr a mírně se ochladí. Podívej se, kolik bude stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Česko bude trápit vítr a mírně se ochladí. Podívej se, kolik bude stupňů
Zdroj: Freepik/volně k užití

Během neděle stále platí výstraha před silným větrem, příští týden bude oblačno s deštěm, místy však vykoukne sluníčko. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zveřejnil aktuální předpověď počasí.

Týden podle meteorologů začne nejteplejším dnem. V pondělí se nejvyšší denní teploty vyšplhají na devět až třináct stupňů, nejnižší se budou pohybovat okolo sedmi stupňů. Přestože bude teplo, obloha bude převážně zatažená. Na většině území bude foukat mírný jihozápadní vítr o rychlosti dvou až šesti metrů za sekundu, na Moravě bude vítr silnější.

Úterý naváže na zataženou oblohu s občasným deštěm, v polohách nad 1000 metrů lze očekávat i sníh. Teploty začnou lehce klesat, nejvyšší dosáhnou sedmi až jedenácti stupňů, na Moravě bude třináct. Stále bude foukat vítr o rychlosti dvou až šesti metrů za sekundu, tentokrát však ze západu a severozápadu.

Středa bude hodně podobná předchozímu dni, vítr i nejvyšší teploty zůstanou stejné. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi pěti a jedním stupněm nad nulou.

Ve čtvrtek se lehce ochladí. Průměrná nejvyšší teplota bude osm stupňů a nejnižší může sáhnout až k bodu mrazu. Bude vát slabý severozápadní vítr o rychlosti jednoho až čtyř metrů za sekundu.

29. dubna 2024 10:27 Čas čtení 0:38 Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu

V pátek a o víkendu se začnou teploty zvedat. Obloha bude oblačná, místy i polojasná, avšak neminou ji přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi šesti a jedenácti stupni, postupně se však zvednou k devíti až čtrnácti. Naopak nejníže budou na teploměru až minus dva stupně.

Domů
Sdílet
Diskuse