Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR Samuel Valent
16. března 2024 12:12
Čas čtení 1:04

FOTO: Z kontroverzního boeingu za letu odpadl vnější plášť. Na palubě se nacházelo přes 140 lidí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
FOTO: Z kontroverzního boeingu za letu odpadl vnější plášť. Na palubě se nacházelo přes 140 lidí
Zdroj: Unsplash/Kevin Woblick/volně k užití (ilustrační foto)

Jedná se o poslední z řady incidentů týkajících se letadel vyrobených společností Boeing.

Letadlo Boeing 737 společnosti United Airlines ztratilo během pátečního letu z Kalifornie vnější plášť, ale přesto bezpečně přistálo na letišti v Oregonu. V poslední době se objevilo mnoho problémů a bezpečnostních incidentů týkajících se tohoto typu letadel. 

16. března 2024 11:30 Čas čtení 0:24 Opilý policista, který surově napadl dívku v Praze, není mimo službu. Šel na neschopenku Opilý policista, který surově napadl dívku v Praze, není mimo službu. Šel na neschopenku

Jednalo se o starší letoun 737-800 vyrobený před 25 lety, který v pátek ráno místního času odstartoval z mezinárodního letiště v San Franciscu. Na palubě bylo 139 cestujících a šest členů posádky. Ztráta jednoho z vnějších plášťů byla zjištěna až při rutinní kontrole provedené po bezpečném přistání na letišti Medford v Oregonu. Během letu nedošlo k žádným komplikacím ani zraněním osob.

Po přistání bylo letiště krátce uzavřeno, aby se našly zbytky pláště, ale žádné nebyly nalezeny. Jednalo se o plášť ze spodní strany letadla, z místa poblíž podvozku mezi křídlem a trupem.

„Než se letadlo vrátí do provozu, provedeme jeho důkladnou kontrolu a nezbytné opravy,“ uvedla společnost United Airlines ve svém prohlášení. Přislíbila také vyšetřování příčin celého incidentu, do kterého bude zapojen Federální úřad pro letectví (FAA).

Jedná se o poslední z řady incidentů týkajících se letadel vyrobených společností Boeing, které vyvolaly otázky ohledně jejích kvalitativních a bezpečnostních standardů a jejich dodržování. Naposledy se na začátku tohoto roku uvolnil boční panel na téměř novém letadle Boeing 737 MAX 9 krátce po startu z Portlandu, což si vynutilo návrat na letiště v místě nouzových dveří.

Domů
Sdílet
Diskuse