Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
19. března 2024 17:19
Čas čtení 0:57

Poslanci hnutí ANO opustili Sněmovnu během mimořádné schůze. Nechali za sebou cedule

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Poslanci hnutí ANO opustili Sněmovnu během mimořádné schůze. Nechali za sebou cedule
Zdroj: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Na dnešní mimořádné schůzi mají poslanci řešit, zda je expremiér a předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš bezpečnostním rizikem pro Česko.

Schůzi svolala pětikoalice, když se na veřejnost dostala informace o tom, že u svých spolupracovníků poptával citlivé informace na ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti).

Schůze začala ve tři hodiny a protáhnout se může až do noci. Vystoupit chce více než desítka koaličních řečníků s přednostním právem. Nezdrží se ani hnutí ANO. „Jsme hrozně rádi, že koalice schůzi svolala. Otevře se tam celá řada věcí. Jestli si někdo myslí, že budeme jako nejsilnější strana stát někde v koutě, tak se velmi, velmi mýlí,“ pohrozil pro Novinky první místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček.

19. března 2024 13:31 Čas čtení 0:59 Případ týraného psa z Uherského Hradiště. Policie majitele zatím neobvinila Případ týraného psa z Uherského Hradiště. Policie majitele zatím neobvinila

Hned na úvod schůze opustili zástupci hnutí ANO jednací sál. V lavicích po nich zůstaly transparenty s nadepsanými problémy, o kterých vláda podle hnutí nechce mluvit nebo je má mít strach řešit. Na cedulích stojí třeba „strach řešit, že Vít Rakušan podpořil kvóty v migračním paktu“, „chybí vakcíny proti černému kašli“ nebo „poslanci se nechtějí bavit o premiérovi, který ze strachu falšuje statistiky“.

Za bezpečnostní riziko označil Babiše Jan Lipavský. „Teď najíždí na nějakou pacifistickou notu. Nevím, kdo mu ty mírové příspěvky píše, ale mně přijde, že začíná být bezpečnostním ohrožením této země,“ řekl předminulý týden v ČT.

Ten den si Babiš od svých spolupracovníků vyžádal citlivé informace o Lipavském, jak zjistily Novinky.cz. „Udělejte mi teze, podklady na tohoto zm*da. Napište mi příběh Izrael, jak se vykašlal na naše lidi,“ psal v mailu.

Domů
Sdílet
Diskuse