Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
19. března 2024 13:31
Čas čtení 0:59

Případ týraného psa z Uherského Hradiště. Policie majitele zatím neobvinila

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Případ týraného psa z Uherského Hradiště. Policie majitele zatím neobvinila
Zdroj: Flickr

Minulý týden objevili kolemjdoucí na parapetě bytového domu v Uherském Hradišti týraného psa. Kauzu šetří policie a zatím nikoho neobvinila. Majitel v médiích vyjádřil lítost nad svým jednáním.

Novinky.cz a Právo zjistily, že podnikatel nemá psa ani po třech letech vlastnictví registrovaného na sebe. Pes je stále vedený na majitelku slovenské chovné stanice.

S majitelkou stanice Glamour Bully Kennel z Košického kraje na Slovensku Katarínou Fedoršovou se redaktor Novinek.cz a Práva spojil a zeptal se jí na kauzu.

19. března 2024 8:55 Čas čtení 0:37 Youtuber tvrdí, že byl brutálně napaden skupinou 20 lidí. Případem se zabývá policie Youtuber tvrdí, že byl brutálně napaden skupinou 20 lidí. Případem se zabývá policie

„Když jsem se dozvěděla, co se stalo, tak mě to nesmírně zasáhlo. V tom momentě jsem měla oči plné slz a celá jsem se třásla. Ihned jsem začala zjišťovat co a jak. Nedokázala jsem tomu uvěřit,“ uvedla.

Majitele se kontaktovat nepokoušela. „V minulosti jsme měli menší výměnu názorů, co se týká vyřizování rodokmene pro Bladea. Dvakrát si ani nevyzvedl zásilku, kde se nacházel registrační list,“ řekla.

„To, co majitel udělal Bladeovi, je neodpustitelné. Pokud by měl psychické problémy, jak se vyjádřil, určitě by si toho všimli jeho kamarádi nebo expřítelkyně. Pokud nevěděl, jak se má Bladea zbavit, stačilo, aby mě oslovil jako chovatelku, a určitě bychom našli řešení a Bladeovi nový domov,“ dodala.

Dobrou zprávou je, že se Bladeovi v náhradní péči mnohem lépe daří a s nynější náhradní majitelkou rád chodí i na krátké procházky.

American bull je nedávno vyšlechtěné plemeno, které v Evropě není moc rozšířené. „Toto plemeno je předurčeno dávat lásku, od batolat až po seniory. Jsou to mazlíčci do morku kosti a původně měli být společníkem lidí v běžných domácnostech, ale přitom se vzezřením ochránce. Spousta lidí si toto plemeno kupuje i k dětem. Jsou to srdcaři, kteří by nejraději dýchali za vás,“ řekla Katarína Fodoršová.

Domů
Sdílet
Diskuse