Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
20. března 2024 14:30
Čas čtení 0:35

FOTO: V Praze vzniká nové nádraží. Podívej se, jak bude vypadat

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
FOTO: V Praze vzniká nové nádraží. Podívej se, jak bude vypadat
Zdroj: Správa železnic

V Praze pokračuje modernizace železniční trati mezi rekonstruovanou stanicí Praha-Bubny a nově budovanou zastávkou Praha-Výstaviště. Nádraží Bubny se přesune blíže ke stanici metra Vltavská, většina trati povede po nadzemní estakádě.

Nové nádraží v Bubnech vznikne na místě budoucí čtvrti Bubny-Zátory, s jejíž stavbou se počítá do roku 2040. Moderní stanice umožní přímý přestup na tramvaj i linku metra C. Modernizovaná trať povede z naprosté většiny po nadzemní estakádě, která zlepší propojení dosud oddělených částí Prahy 7. V místech vznikne také nová lávka s přístupem do parku Stromovka. 

Mezi Bubny a Výstavištěm v současné době vzniká dvoukolejná elektrifikovaná trať, která nahradí původní jednokolejnou. Na místě bývalé nádražní budovy v Bubnech vznikne Památník ticha, který připomene památku padesátky tisíc lidí, kteří z těchto míst odjeli za druhé světové války na smrt do koncentračních táborů.

20. března 2024 9:10 Čas čtení 0:55 Martínkova léčba zabrala. „Je to úplně jiný chlapeček,“ píší rodiče a podělili se o novinky Martínkova léčba zabrala. „Je to úplně jiný chlapeček,“ píší rodiče a podělili se o novinky

Bubny jsou největším pražským brownfieldem, svojí polohou odpovídají přibližně Starému Městu. Na jejich území by měla do roku 2040 vyrůst čtvrť, která nabídne jedenáct tisíc nových bytů a administrativní centrum se dvaceti devíti tisíci pracovními místy. U řeky vznikne v následujících letech budova Vltavské filharmonie. 

Nová stanice Praha-Bubny. Nová stanice Praha-Bubny. Nová stanice Praha-Bubny. Nová stanice Praha-Výstaviště.
Zobrazit galerii
(6)
Domů
Sdílet
Diskuse