Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
23. března 2024 9:06
Čas čtení 0:33

K masakru u Moskvy se přihlásil Islámský stát. Zahynulo nejméně 60 lidí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Bojovníci Islámského státu „zaútočili na velké shromáždění na předměstí ruského hlavního města Moskvy“, uvedla skupina v prohlášení na sociální síti Telegram.

Při pátečním útoku ozbrojenců na koncertní sál na předměstí Moskvy bylo zabito více než 60 lidí, uvedl v sobotu ruský Vyšetřovací výbor. Původně se hovořilo o více než 40 mrtvých, uvedla agentura AFP s odvoláním na ruské tiskové agentury.


„V současné době probíhá prohlídka těl zemřelých. Předběžně bylo zjištěno, že při teroristickém útoku zemřelo více než 60 lidí. Počet obětí se bohužel může zvýšit,“ uvedla vyšetřovací komise.

K útoku se přihlásila militantní organizace Islámský stát. Bojovníci Islámského státu „zaútočili na velké shromáždění na předměstí ruského hlavního města Moskvy“, uvedla skupina v prohlášení na sociální síti Telegram.


Dříve ruská média psala o pěti vousatých útočnících v maskáčích s automatickými zbraněmi a granáty, kteří vtrhli do koncertní haly Crocus City Hall. Později se na sociálních sítích začaly šířit informace, že útočníci nemluvili rusky a zřejmě pocházeli z Asie nebo z oblasti Kavkazu.

Rusko, Moskva
Zdroj: TASR/Sergei Vedyashkin/Moscow News Agency via AP
Domů
Sdílet
Diskuse