Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Vondráková
25. března 2024 17:13
Čas čtení 0:54

OBRAZEM: Takto bude vypadat vlaková stanice na pražském letišti

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
OBRAZEM: Takto bude vypadat vlaková stanice na pražském letišti
Zdroj: Správa železnic/propagační materiál

Přímé spojení mezi Prahou a Kladnem s přípojem na Letiště Václava Havla je v další fázi. Železnice by měla nabídnout i přestup na všechny linky metra a zlepšit tak propojení letiště se zbytkem města.

V pondělí získala Správa železnic pravomocné územní rozhodnutí pro železniční stanici Praha – Letiště Václava Havla a realizace železnice je tak opět o krok blíže. Měla by být dvoukolejná a elektrifikovaná, mimo Prahu by tak vlaky mohly projíždět až rychlostí 160 kilometrů za hodinu. V plánu je, aby vlaky vyjížděly každých deset minut.

20. března 2024 14:30 Čas čtení 0:35 FOTO: V Praze vzniká nové nádraží. Podívej se, jak bude vypadat FOTO: V Praze vzniká nové nádraží. Podívej se, jak bude vypadat

„V současné době spojuje Prahu s největším středočeským městem Kladnem jednokolejná neelektrifikovaná trať, která nesplňuje požadavky na moderní kapacitní železniční dopravu,“ stojí ve starší tiskové zprávě Prahy 7, která o celém projektu informuje. 

V rámci projektu by mělo dojít i k modernizaci stávajících železničních stanic. Na trati také přibude celkem šest nových zastávek. Stavba by měla mít minimální dopad na obyvatele i životní prostředí, naopak dojde k výraznému zlepšení infrastruktury. Kladno je momentálně největší středočeskou aglomerací s největším počtem dojíždějících a nová trať by měla občanům výrazně ulehčit zmíněné cestování.

Aktuálně probíhá modernizace trati Praha-Bubny – Praha-Výstaviště. V případě úseku Praha-Výstaviště – Praha-Dejvice byla dokončena dokumentace pro územní rozhodnutí a bylo požádáno o územní rozhodnutí. 

A jak by to mělo podle vizualizací vypadat po rekonstrukci přímo na letišti? Na to se mrkni do galerie:

letiště, vlakletiště, železniceželeznice, letiště, vizualizaceželeznice
Zobrazit galerii
(4)
Domů
Sdílet
Diskuse