Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
31. března 2024 15:30
Čas čtení 1:07

Počasí na Velikonoce: Část Česka zasáhne silný vítr, můžou být i bouřky. Podívej se, jaké budou teploty

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí na Velikonoce: Část Česka zasáhne silný vítr, můžou být i bouřky. Podívej se, jaké budou teploty
Zdroj: Unsplash/Khamkéo Vilaysing/volně k užití (ilustrační foto)

Vysoké teploty posledních dní s námi zůstanou po většinu příštího týdne, přidá se však oblačnost i déšť. Na horách bude i sněžit.

V neděli bude oblačno až polojasno, odpoledne a večer se mohou ojediněle objevit i přeháňky nebo bouřky. Teploty během dne vystoupají na 19 až 23 stupňů, v tisíci metrech na horách bude maximálně 15 stupňů. Ve východní polovině území bude vát čerstvý vítr s nárazy o síle kolem 15 metrů za sekundu.

31. března 2024 9:53 Čas čtení 0:36 Saharský prach zahalil Česko. Smogová situace platí na většině území Saharský prach zahalil Česko. Smogová situace platí na většině území

Meteorologové zároveň varují před silným větrem s nárazy o síle 55 až 70 kilometrů v hodině, který v pondělí od 9:00 do 20:00 hodin zasáhne Moravskoslezský kraj a části Olomouckého (okres Jeseník a okolí města Hranice). Vítr může poškodit stromy a lesní porosty, očekávají se také menší škody na budovách. 

Pondělní obloha bude zpočátku velmi oblačná, během dne od západu zatažená, místy s přeháňkami nebo deštěm, který bude odpoledne a večer četnější na východě. Nejvyšší teploty dosáhnou 17 až 21 stupňů, na východě bude až 23 stupňů.  

Úterý s sebou přinese zataženou až oblačnou oblohu. Na většině území se objeví přeháňky, které budou později v polohách nad 1200 metrů smíšené nebo sněhové. K večeru budou srážky ubývat. Teploty během dne vystoupají na 11 až 15 stupňů.

Oblačná obloha s námi zůstane i ve středu, ojediněle se vyskytnou i přeháňky, které budou v polohách nad 1100 metrů smíšené. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 stupni. Vát bude mírný západní až jihozápadní vítr o síle tři až sedm metrů za sekundu. 

Ve čtvrtek bude většinou oblačno, během dne se místy objeví přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 13 až 17 stupňů. 

Od pátku do neděle očekáváme polojasnou až oblačnou oblohu, během víkendu místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat od 19 do 24 stupňů, v závěru období od 15 do 20 stupňů. 

Domů
Sdílet
Diskuse