Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
2. dubna 2024 6:55
Čas čtení 0:34

Přichází léto? V novém týdnu by teploty mohly atakovat tropickou třicítku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Přichází léto? V novém týdnu by teploty mohly atakovat tropickou třicítku
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Vypadá to, že zima je definitivně pryč.

Teploty atakující téměř tropickou třicítku na začátku dubna? Přesně to předpovídá Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) podle nové týdenní předpovědi.

1. dubna 2024 9:35 Čas čtení 0:40 VIDEO: Tadeáš Růžička je nepoučitelný. Opilý obtěžoval zaměstnance fastfoodu VIDEO: Tadeáš Růžička je nepoučitelný. Opilý obtěžoval zaměstnance fastfoodu

Vysoké teploty předpovídají meteorologové zejména na následující víkend. Zatímco v pracovním týdnu, konkrétně od úterý do čtvrtka, by se měly nejvyšší teploty pohybovat mezi 15 až 19 stupni, v pátek se rtuť teploměru vyšplhá i na 22 stupňů Celsia.

Ještě tepleji by mělo být o víkendu. V sobotu ČHMÚ předpokládá teploty v rozmezí 21 až 25 stupňů Celsia. V neděli dokonce nebudeme daleko od tropické třicítky, a to zejména v Čechách, kde by lidé mohli naměřit i 27 stupňů. K tomu ale bude polojasno až oblačno a zpočátku ojediněle, postupně místy se objeví přeháňky nebo i bouřky.

Podle informačních stránek ČHMÚ byla v historii nejvyšší teplota vzduchu za duben (31,8 stupně Celsia) naměřena 29. 4. 2012 na stanici Plzeň-Bolevec a Brandýs nad Labem – Stará Boleslav.

Domů
Sdílet
Diskuse