Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
2. dubna 2024 11:24
Čas čtení 0:57

Chystáš se do Paříže na olympiádu? Připrav si pořádný balík, ceny ubytování závratně rostou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Chystáš se do Paříže na olympiádu? Připrav si pořádný balík, ceny ubytování závratně rostou
Zdroj: Unsplash/Earth

Letní olympijské hry v Paříži, které se konají od 28. července do 11. srpna, slibují ohromující zážitek. Ohromující jsou však také ceny tamního ubytování, které se v termínu konání her vyšplhaly až na pětinásobek.

Loni v červu dosahovala podle webu Statista průměrná cena ubytování ve francouzské metropoli částky 355 eur za jednu noc (okolo devíti tisíc korun), v srpnu toto číslo kleslo na 212 eur (5 360 korun). Letos v březnu pak turisté v pařížských hotelech i Airbnb nechali průměrně 243 eur (6 140 korun). 

8. února 2024 15:08 Čas čtení 0:38 Olympiáda v Paříži: Takhle budou vypadat medaile, začal také prodej dalších lístků Olympiáda v Paříži: Takhle budou vypadat medaile, začal také prodej dalších lístků

Podle deníku New York Times se řada hotelů i majitelů krátkodobých pronájmů rozhodla na sportovním svátku pořádně vydělat. Některá ubytování jsou v době konání her dostupná za dvojnásobně či trojnásobně vyšší cenu oproti normálu, v některých případech vyjde návštěvníky jedna noc dokonce až na pětinásobek běžné ceny. 

Jedním z příkladů je hotel Ducs de Bourgogne, který obvykle nabízí ubytování v dvoulůžkovém pokoji v hodnotě okolo 300 eur (asi 7 600 korun), s blížící se olympiádou však výrazně podražil. Letos v lednu vyšla turisty jedna noc přibližně na 1 500 eur (asi 38 tisíc korun), v březnu pak tato částka činila v přepočtu 21 tisíc korun. 

„Pozadu“ nezůstal ani známý hotelový řetězec Ibis, jehož ceny se obvykle pohybují mezi 90 a 200 eury (2 274 korun až 5 053 korun) za noc. Na konci března se však tato částka vyšplhala v přepočtu na 8,5 a 12 tisíc korun. 

1. dubna 2024 7:00 Čas čtení 1:12 Největší francouzská hudební hvězda se stala terčem rasistů. Na vulgární urážky reaguje v novém hitu Největší francouzská hudební hvězda se stala terčem rasistů. Na vulgární urážky reaguje v novém hitu

Možná přijde pokles

New York Times však připomíná, že aktuální situace je pouze jakýmsi „šílenstvím“ před začátkem her. Někteří majitelé, kterým se nepodaří své ubytovací prostory pronajmout, raději sáhnou ke snížení ceny. S příchodem léta se tedy dá očekávat pokles cen některých ubytování. 

Domů
Sdílet
Diskuse