Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
2. dubna 2024 13:16
Čas čtení 1:06

Ochránci zvířat budou protestovat před prodejnami Albert. Zapojily se i známé osobnosti

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ochránci zvířat budou protestovat před prodejnami Albert. Zapojily se i známé osobnosti
Zdroj: OBRAZ – Obránci zvířat

Na obchod se snesla vlna kritiky poté, co sociální sítě obletělo video zachycující otřesné podmínky kuřat v chovech, které dodávají maso do supermarketů Albert.

Supermarket ve svém marketingu uvádí, že je o jeho zvířata dobře postaráno. Toto tvrzení je však v zásadním rozporu se záběry, které na konci března zveřejnila organizace Obránci zvířat. Video, které dosud na sociálních sítích zhlédly dva miliony lidí, zachycuje znetvořená, nemocná či mrtvá zvířata žijící ve stísněném prostoru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OBRAZ - Obránci zvířat (@obrancizvirat)

Podle Radima Trojana z Obránců zvířat nabízí obchod svým zákazníkům kuřata pocházející z těch nejkrutějších chovů. „Žijí namačkaná na promáčené podestýlce plné výkalů. Často se nemohou dostat k vodě a potravě, mají bolestivé popáleniny na nohou a na břiše a trpí řadou nemocí. Jsou šlechtěna tak, aby rostla co nejrychleji. Zaživa se jim lámou kosti, protože se jejich mladé tělo nemůže přirozeně vyvinout,“ uvedl Trojan.

Protesty před prodejnami

V úterý zveřejnila organizace nové video, jehož cílem je na otřesné podmínky zvířat upozornit. Do nové kampaně s názvem Albertova krutost se zapojilo také několik známých osobností, mezi nimi i herec Václav Neužil ml. nebo zpěvačka Jana Fabiánová. „V reklamě společnosti Albert ČR se tvrdí, že odebírají kuřata z velkochovů, kde se ke zvířatům chovají s úctou. Bohužel to ale není pravda. Albert i nadále odebírá kuřata z velkochovů, kde mají zvířata ty nejkrutější podmínky,“ popisuje Fabiánová. 

26. března 2024 16:29 Čas čtení 1:23 Hrozivé podmínky kuřat chovaných pro Albert. Ochránci zvířat odstartovali kampaň, supermarket se vyjádřil (Aktualizováno) Hrozivé podmínky kuřat chovaných pro Albert. Ochránci zvířat odstartovali kampaň, supermarket se vyjádřil (Aktualizováno)

Organizace chystá na příští týden tři protesty, které se uskuteční před vybranými prodejnami v Praze. 9. dubna se bude protestovat před centrálou společnosti v Radlické ulici, o den později pak protestující zamíří před prodejny na Hanspaulce a u Vítězného náměstí. Cílem kampaně je přimět společnost, aby stejně jako v zahraničí požadovala lepší standardy chovu kuřat. Obchod již po nátlaku ze strany veřejnosti stáhl ze svého YouTube kanálu video, v němž vystupovala zdánlivě spokojená zvířata.

Domů
Sdílet
Diskuse