Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
refresher team
4. dubna 2024 14:40
Čas čtení 1:51

Přestřelka Nerudové a Malé. Poslankyni ANO se lidé smějí za nepochopení textu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Přestřelka Nerudové a Malé. Poslankyni ANO se lidé smějí za nepochopení textu
Zdroj: Profimedia

S blížícími se volbami na Slovensku se to na sociálních sítích hemží stále častějšími výměnami názorů mezi politiky a političkami, a to i z Česka.

Jedna z takových výměn naposledy proběhla mezi Danuší Nerudovou a Taťánou Malou (ANO). Kandidátka na prezidentku se ve svém statusu opřela do Andreje Babiše, který ve slovenských volbách vyrazil podpořit Petera Pellegriniho. 

„Potkali se dva agenti STB, jeden česko-slovenský oligarcha a expremiér, druhý dezinformátor nabízející svému publiku všechny konspirace světa s mužem, který chce sloužit Ficovi a jeho pomstě. Ne, to bohužel není začátek vtipu ani návrat před rok 1989. To pouze Andrej Babiš vyrazil domů do Bratislavy podpořit na závěrečný mítink Petera Pellegriniho a zavzpomínat na staré dobré časy,“ napsala v úterý na X Nerudová.

3. dubna 2024 14:40 Čas čtení 0:51 FOTO: Bývalý český politik chodí v mikině s válečným Z. „Podporuji zánik státu Ukrajina,“ vzkázal FOTO: Bývalý český politik chodí v mikině s válečným Z. „Podporuji zánik státu Ukrajina,“ vzkázal

Narážela tím na to, že moderátor talk show mezi Pellegrinim a Babišem Jozef Banáš byl podle podkladů slovenského Ústavu pamäti národa agentem Státní bezpečnosti (StB). Tím druhým agentem označila bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO).

Úplně jinak to ovšem pochopila poslankyně hnutí ANO Taťána Malá. Ta z textu vyčetla, že Nerudová myslí druhým agentem Petera Pellegriniho, nikoli Banáše. „A tak to dopadá vždy, když tupá ideologie zvítězí nad zdravým rozumem. Paní Nerudová, víte o tom, že se Peter Pellegrini narodil v roce 1975, tedy v roce 1989 mu bylo 14? Takže asi těžko mohl být v StB. Ale kdo by se ve STAN zahazoval maličkostmi, že?! Omluvíte se?“ napsala.

Pod svým postem za nepochopení statusu schytala výsměch. Ten se ještě znásobil, když poslankyně STAN Barbora Urbanová v komentářích Malé vysvětlila, že Nerudová druhým členem StB myslela Banáše. „Jo, a to je v textu napsáno kde?“ reagovala na Urbanovou Malá.

 „Tenhle komentář normálně fyzicky zabolel,“ napsal kandidát do Evropského parlamentu Andrej Poleščuk. 

3. dubna 2024 16:55 Čas čtení 1:31 Nové informace k záměně pacientek na Bulovce. Podle ministra Válka šlo o lidskou chybu Nové informace k záměně pacientek na Bulovce. Podle ministra Válka šlo o lidskou chybu

„Chápu to tak, že chcete trumfnout paní Vildumetzovou a pana Prokopa na čele vnitropartajní soutěže hlouposti ANO, že? Dost se Vám to dnes daří, gratuluji,“ stojí v dalším komentáři.

„Paní Malá, ve vašem případě opravdu platí nomen omen. Jste MALÁ. Totálně. Pokud se chcete orientovat lépe v psaném textu, pak doporučuji Malého Bobše. S hodnocením textů lidí, kterým nesaháte po kotníky, bych ještě několik desetiletí počkal,“ vzkázal jí například herec Miroslav Etzler.

Reagovala i samotná Nerudová: „Žijeme v éře, kdy rychlé tempo a přebytek informací představují každodenní realitu, což znamená, že každý z nás může snadno udělat chybu nebo něco přehlédnout. Své syny i studenty vždy učím, že daleko důležitější než samotná chyba je to, jak se k ní postavíme. To platí obzvlášť, pokud používáte výrazy jako ‚hloupé holubičky‘ a podobně. Dámy, to, že nedokážete přiznat chybu a omluvit se za své chování, o vás říká více než samotná chyba,“ napsala.

Domů
Sdílet
Diskuse