Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Aneta Gospičová
5. dubna 2024 8:02
Čas čtení 0:39

Mladá Nizozemka se rozhodla ukončit život kvůli nevyléčitelným psychickým problémům. Podstoupí eutanazii

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Mladá Nizozemka se rozhodla ukončit život kvůli nevyléčitelným psychickým problémům. Podstoupí eutanazii
Zdroj: Pexels

Eutanazie je v Nizozemsku legální od roku 2001. Podle lékařů pak neexistují žádné léčebné metody, které by dívce pomohly.

Nizozemka Zoraya ter Beek se v květnu rozhodla podstoupit eutanazii kvůli vážným problémům s depresemi, autismem a hraniční poruchou osobnosti. Podle lékařů neexistují žádné léčebné metody, které by jí pomohly, informuje ndtv.com.

4. dubna 2024 16:16 Čas čtení 1:40 Průvodce světem screeningu: Jaké v Česku existují a na které přispívá pojišťovna? Průvodce světem screeningu: Jaké v Česku existují a na které přispívá pojišťovna?

Ter Beek podstoupí zákrok doma. Lékař jí podá sedativa a poté léky na zastavení srdce. Její partner bude po jejím boku až do posledních chvil. Po eutanazii bude zpopelněna a „pochována“ na určeném místě v lese.

Eutanazie je v Nizozemsku legální od roku 2001. Podle některých odborníků může tento způsob ukončení života pomoci při problémech, jaké má Zoraya, a dalších nevyléčitelných nemocech. Jiní s touto formou ukončení života nesouhlasí. Tvrdí, že lékaři se při léčbě duševních chorob příliš snadno „vzdávají“.

Domů
Sdílet
Diskuse