Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
7. dubna 2024 12:00
Čas čtení 0:50

Předpověď počasí: Česko čekají bouřky, ale i teploty nad 25 stupňů. Kdy se ochladí?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Česko čekají bouřky, ale i teploty nad 25 stupňů. Kdy se ochladí?
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Česko čeká v polovině týdne ochlazení, dočkáme se však i příjemných teplot. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zveřejnil předpověď počasí na příští týden.

V pondělí bude jasná obloha. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 11 a 7 stupni, naopak nejvyšší denní teploty dosáhnou 22 až 26 stupňů, místy vyšplhají až ke 28. Během dne povane mírný vítr.

Úterý se ještě stále ponese v duchu vysokých teplot, které se budou ve svých maximech pohybovat mezi 22 až 26 stupni. Nejméně na teploměru naměříš 12 až 8 stupňů. Slunečné počasí však naruší přeháňky a bouřky. Během dne bude foukat mírný jihovýchodní, k večeru západní až severozápadní vítr o třech až sedmi metrech za sekundu, který v bouřkách přechodně zesílí.

předpověď počasí
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Středeční počasí naváže na úterní bouřky, které se ale objeví jen zrána. Maxima klesnou na 11 až 15 stupňů. Minima se budou pohybovat mezi 12 až 8 stupni. Mírný západní až severozápadní vítr o třech až sedmi metrech za sekundu bude k večeru slábnout.

Ve čtvrtek bude převážně jasno, na některých místech bude během dne přibývat oblačnost a opět hrozit déšť. Nejníž naměříš osm až čtyři stupně. Nejvyšší denní teploty dosáhnou na 14 až 18 stupňů. 

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:35 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

V pátek a o víkendu se teploty budou lehce zvyšovat. Z pátečních průměrných 16 stupňů se v sobotu dostanou na 18, až v neděli stoupnou ke 21. Od pátku do neděle bude obloha oblačná až zatažená, místy se objeví přeháňky či déšť.

Domů
Sdílet
Diskuse