Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Barbora Fábryová
7. dubna 2024 12:42
Čas čtení 0:47

Ivan Korčok se podělil o první silné emoce z výsledků voleb: Je zklamaný z kampaně svého protikandidáta

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ivan Korčok se podělil o první silné emoce z výsledků voleb: Je zklamaný z kampaně svého protikandidáta
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ivan Korčok popřál Pellegrinimu, aby byl dobrým slovenským prezidentem.

Neúspěšný slovenský prezidentský kandidát Ivan Korčok zveřejnil na Facebooku emotivní status, ve kterém odhaluje své pocity z výsledků voleb. Peteru Pellegrinimu popřál, aby byl během svého prezidentování dobrým a nestranným prezidentem, který nebude poslouchat ničí příkazy.

„Pokud jde o mě, ano, jsem zklamaný z prohry. Ale mnohem více jsem rozčarován z toho, že můžete uspět s takovou kampaní, jakou jsme viděli u vítěze. I to, včetně vytváření mého obrazu válečného kandidáta v souvislosti s Ukrajinou a smrtí, v souvislosti s Gazou si Peter Pellegrini nese s sebou do prezidentského úřadu. Je to jeho osobní hypotéka,“ napsal na sociální síti.

Korčok si myslí, že jedním z důvodů, proč Pellegrini vyhrál volby, je mobilizace strachu. Tvrdí, že Pellegrini věděl, že se lidé bojí války, a proto z ní udělal hlavní heslo své volební kampaně.

„Mám obavy o Slovensko. Ne proto, že jsem prohrál. Ale mám obavy, protože trend směřování země, její úpadek, relativizace hodnot a odklon od liberální demokracie nejenže dostal zelenou, ale dostal silný vítr do zad. Takto vidím výsledek včerejších voleb,“ píše Korčok.

24. dubna 2024 15:30 Čas čtení 3:51 „V Česku se cítím sám sebou, domů se vrátit nechci.“ Mladí lidé ze Slovenska vysvětlují, proč se rozhodli odejít ze své vlasti „V Česku se cítím sám sebou, domů se vrátit nechci.“ Mladí lidé ze Slovenska vysvětlují, proč se rozhodli odejít ze své vlasti

Ve statusu poděkoval celému svému týmu a všem dobrovolníkům, podporovatelům a voličům. „Slovensko je naše vlast a doufám, že se mi to podařilo alespoň připomenout,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse