Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ondřej Mrázek
8. dubna 2024 12:18
Čas čtení 0:51

Semifinálová série mezi Třincem a Spartou se vyostřuje. Řepík dostal dvouzápasový trest

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Kapitán hokejové Sparty Michal Řepík dostal od disciplinární komise extraligy stopku na dva zápasy za ostrý faul na Hrehorčáka v závěru vyhroceného nedělního čtvrtého semifinále play-off.

Ačkoliv Sparta vede v semifinálové sérii nad Třincem na zápasy 3:1, problém udržet emoce na uzdě mají zjevně hráči obou stran. Je to jen pár dní, co třinecký Daniel Voženílek dostal od disciplinární komise dvouzápasový trest po zákroku na sparťanského útočníka Filipa Chlapíka. Nakonec částečně uspěl se svým odvoláním a trest mu byl snížen na pouhý jeden zápas.

8. dubna 2024 9:36 Čas čtení 0:23 Muž kvůli zlomenému srdci zničil zastávku MHD. Odvezli ho strážníci Muž kvůli zlomenému srdci zničil zastávku MHD. Odvezli ho strážníci

Něco podobného ale asi nelze očekávat v případě sparťanského kapitána Michala Řepíka, jenž svým zbytečným seknutím Hrehorčáka oslabí svůj tým na dva zápasy bez větší naděje na zkrácení trestu.

Michal Řepík.
Michal Řepík. Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití

Řepík se provinil dvě minuty před koncem zápasu, ve chvíli, kdy Třinec přidával pojistku do prázdné branky na 4:1. Hrehorčák ve středním pásmu přihrával Vránovi, který zakončoval do prázdné branky. Chvíli po přihrávce však třinecký útočník dostal od Řepíka hokejkou na žebra. To na ledě rozpoutalo obří bitku, ze které ještě navíc kapitán Sparty odjel pryč. 

Po zápase se za svůj zákrok omluvil. „Chtěl jsem mu seknout do hokejky, abych mu zabránil dát gól. Hokejka mi vylítla, pravděpodobně do jeho žeber. Za to se mu omlouvám. Sháním číslo, abych mu mohl osobně napsat,“ uvedl k incidentu potrestaný útočník Pražanů.

Páté utkání se uskuteční 9. dubna v 18:30 na domácí půdě Sparty.

Domů
Sdílet
Diskuse