Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
8. dubna 2024 v 16:21
Čas čtení 0:24

Lékaři nemají dost vakcín proti černému kašli. Kdy by měly dorazit další?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Lékaři nemají dost vakcín proti černému kašli. Kdy by měly dorazit další?
Zdroj: TASR/AP

Přednostně jsou vakcíny nyní určeny pro děti, které se očkují povinně, a na přeočkování těhotných. Pro zbytek dospělé populace by měly vakcíny dorazit koncem dubna.

Situace ohledně dostupnosti očkovacích vakcín proti černému kašli se podle praktických lékařů oslovených ČTK nezměnila a většina z nich je pro dospělé nemá.

8. dubna 2024 v 8:39 Čas čtení 0:41 Evropská komise varuje před nebezpečnou kosmetikou. Po její aplikaci hrozí vážné zdravotní problémy Evropská komise varuje před nebezpečnou kosmetikou. Po její aplikaci hrozí vážné zdravotní problémy

Zájemci si musí počkat, až lékařům dorazí objednané dávky. To by mělo být nejdříve koncem měsíce. Přednostně jsou vakcíny nyní určeny pro děti, které se očkují povinně, a na přeočkování těhotných. Ale ani pro těhotné se některým praktikům nedaří je sehnat, proto odkazují své pacientky na očkovací centra.

Podle dnešních informací Státního zdravotního ústavu za týden v ČR přibylo 1 100 případů černého kašle, což je letos druhý nejvyšší týdenní nárůst. Od začátku roku lékaři evidují 6 397 nakažených.

Domů
Sdílet
Diskuse