Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
14. dubna 2024 18:00
Čas čtení 0:44

Australská policistka je obrovskou hrdinkou. Sama zastavila útočníka v Sydney a zachránila mnoho životů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Australská policistka je obrovskou hrdinkou. Sama zastavila útočníka v Sydney a zachránila mnoho životů
Zdroj: Unsplash/Cullen Jones/volně k užití

Během hrůzostrašné události v sobotu zemřelo šest lidí, útočníka v nákupním centru zneškodnila zasahující policistka Amy Scott.

„Nepochybovali jsme o tom, že kdyby ho nezastřelila, pokračoval by,“ uvedl pro ABC News jeden ze svědků události. „Vypadal, jako by byl na vražedné vlně,“ dodal. Během útoku zemřelo šest lidí, dalších 12 bylo zraněno. Mezi oběťmi je i zaměstnankyně obchodního centra, která pracovala jako členka ochranky.

Motivy útočníka zatím nejsou jasné. Podle výpovědi jeho rodiny však trpěl psychickými problémy. Dodali také, že jeho čin je příšerný a že se stále snaží situaci zpracovat. 

„Jsme v kontaktu s policií a nemáme žádné problémy s policistkou, která zastřelila našeho syna, protože pouze dělala svou práci, aby chránila ostatní, a doufáme, že situaci zvládá dobře,“ stojí v prohlášení.

Amy Scott byla jako první na místě činu. Jak uvádí BBC, její jednání má podle australského premiéra sloužit jako „připomínka, že lidé, kteří nosí uniformu, jsou lidé, kteří spěchají vstříc nebezpečí, nikoliv před ním“. Zároveň dodal, že to, jakým způsobem ostatní občané pomáhali obětem, svědčí o jejich lidskosti a hrdinství.

Domů
Sdílet
Diskuse