Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Eva Thonhauserová
14. dubna 2024 16:30
Čas čtení 1:31

ŽEBŘÍČEK: Tato auta jsou nejméně spolehlivá. V aktuálním seznamu se nacházejí i oblíbené značky Čechů a Češek

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Studie sbírala data od roku 2021 od více než 30 tisíc řidičů a řidiček.

Nedávná studie společnosti J.D. Power shromáždila během posledních tří let údaje o spolehlivosti různých značek aut. Studie vychází ze zkušeností 30 595 původních majitelů vozů od roku 2021, uvádí Autobild. V seznamu se nacházejí také oblíbené značky Čechů a Češek, jako je Volvo, Volkswagen či Audi.

Prohlédni si žebříček sedmi nejméně spolehlivých značek automobilů:

7. Volvo

Do kategorie méně spolehlivých vozů zařadili lidé značku Volvo. Ta má podle uživatelů 245 problémů na 100 vozů.

Volvo následuje celosvětový trend tranzice na elektronická vozidla a zavádí do prodeje nové modely, jako například EX30. Chce jimi konkurovat Tesle, konkrétně Modelu 3. Tento krok značky Volvo ukazuje, že inovace v této oblasti elektromobilů mohou přinést nečekané problémy.

6. Lincoln

Americká značka Lincoln je luxusní divizí společnosti Ford a v žebříčku je velmi těsně za Volvem. Uživatelé vyhodnotili 251 problémů na 100 vozů.

Jedná se především o modely jako Corsair 2020 a Nautilus 2019. Od společnosti J.D. Power získaly průměrné skóre spolehlivosti. Mimořádně nízké skóre spolehlivosti získal model Aviator 2020, což poukazuje na problémy značky s udržením její luxusní nabídky na očekávané úrovni spolehlivosti.

5. Tesla

Majitelé aut značky Tesla vyhodnotili 252 problémů na 100 vozů. Tesla je na trhu automobilů poměrně krátce. To může znamenat, že stále čelí problémům, kterým se etablovanější značky naučily během delší existence vyhýbat, nebo je alespoň zmírňovat.

29. března 2024 11:00 Čas čtení 0:14 KVÍZ: Poznáš první auto z Česka nebo Mercedes od Fiatu? Uhodni světovou automobilku podle retro modelu KVÍZ: Poznáš první auto z Česka nebo Mercedes od Fiatu? Uhodni světovou automobilku podle retro modelu

Problémy s vozidly Tesla jsou v asistenčních, informačních a bezpečnostních systémech. Uživatelé uvedli nespolehlivost právě v těchto oblastech, na kterých značka staví svou image.

4. Volkswagen

Volkswagen hlásí 267 problémů na 100 vozů. Značka zaznamenala při svých nedávných pokusech vytvořit spolehlivé rodinné sedany a hatchbacky smíšené výsledky. Někteří fanoušci značky sníženou kvalitu spolehlivosti vozů přisuzují přesunu výroby aut do Číny.

3. Land Rover 

Land Rover se potýká s 268 problémy na 100 vozů. Značka, která prodává luxusní terénní auta, má potíže s udržením spolehlivosti po akvizici (sloučení) společností Tata, která vyrábí jedny z nejbezpečnějších vozů v Indii.

2. Audi

Audi vykazuje 275 problémů na 100 vozů. Pověst značky Audi byla uživateli v posledních letech zpochybněna. Studie uvádí, že spolehlivost poklesla zejména u novějších modelů aut.

1. Chrysler

Chrysler vede v seznamu nejmenší spolehlivosti se 310 problémy na 100 vozů. Značka je známá zejména v americkém automobilovém průmyslu. V posledních desetiletích však automobilka čelila značným problémům, což vedlo k poklesu kvality a spolehlivosti jejích vozů.

parkovisko , autá
Zdroj: TASR/František Iván
Domů
Sdílet
Diskuse