Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
18. dubna 2024 8:21
Čas čtení 0:19

Máš doma tyhle fazole? Dávej si pozor, inspekce je stáhla z oběhu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Máš doma tyhle fazole? Dávej si pozor, inspekce je stáhla z oběhu
Zdroj: Wiki Commons/Hevesli/volně k užití

Obchod Tesco musí stáhnout z prodeje červené fazole. Inspekce v nich při kontrole nalezla závadu, nejsou bezpečné pro konzumaci.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce stáhla z prodeje FAZOLE ČERVENÉ TESCO s datem minimální trvanlivosti do 6. července 2025. Jedná se o 500gramové balení s původem z Argentiny.

17. dubna 2024 15:11 Čas čtení 0:36 Máme seznam 10 nejmocnějších armád světa. Podívej se, jak si stojí Česko Máme seznam 10 nejmocnějších armád světa. Podívej se, jak si stojí Česko

Fazole v sobě měly až čtyřikrát překročený limit herbicidu. „Nevyhovující vzorek inspektoři odebrali v provozovně společnosti Tesco Stores ČR, a. s., a nařídili stažení šarže ze všech poboček,“ uvedla inspekce, která nyní zahájí správní řízení o položení pokuty.

Nevyhovující šarže obsahuje 1334 balení. Zkontroluj si, jestli fazole doma nemáš. Pokud je najdeš, tak je určitě nekonzumuj.

fazole
Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI)
Domů
Sdílet
Diskuse