Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
2. května 2024 10:37
Čas čtení 0:48

Počasí o víkendu: Zatažená obloha, přeháňky i teploty nad 20 stupňů Celsia

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí o víkendu: Zatažená obloha, přeháňky i teploty nad 20 stupňů Celsia
Zdroj: Freepik/volně k použití

Meteorologové vydali předpověď na první květnový víkend.

Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČMHÚ) bude počasí v Česku ovlivňovat oblast nízkého tlaku vzduchu nad střední a západní Evropou a od víkendu se bude nad střední Evropou udržovat nevýrazné tlakové pole.

2. května 2024 7:30 Čas čtení 0:38 Týká se tě daňové přiznání? Dnes máš poslední den na podání! Týká se tě daňové přiznání? Dnes máš poslední den na podání!

Poslední pracovní den, tedy pátek, bude většinou oblačný, místy s přeháňkami nebo bouřkami. Přes den se teploty nejvýše vyšplhají na 17 až 22 stupňů Celsia, na jihozápadě bude o něco chladněji. Foukat bude mírný vítr, který ale v bouřkách přechodně zesílí.

Ani v sobotu si sluníčko neužijeme, bude většinou oblačno a opět přijdou přeháňky, ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí od 15 stupňů na jihozápadě a západě do 23 stupňů na východě. 

V neděli bude na sluneční paprsky větší šance, i když oblačnost tak úplně nezmizí. Ojediněle může přes den stále pršet, hrozit budou také bouřky. Nejvyšší teploty budou podobné jako v předchozích dnech, tedy mezi 17 a 22 stupni Celsia.

Podobné počasí očekávají meteorologové i na začátku příštího týdne.

Domů
Sdílet
Diskuse