Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
12. května 2024 v 16:55
Čas čtení 0:43

Mapy.cz zůstanou pro všechny zdarma. Chystá se ale prémiová verze

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Mapy.cz zůstanou pro všechny zdarma. Chystá se ale prémiová verze
Zdroj: Seznam/ propagační materiál

Seznam.cz přestal na svých Mapách zobrazovat výzvu o zaplacení předplatného nebo o souhlas se sběrem dat pro reklamu. Proč to udělal?

„Po vyhodnocení provozních zkušeností, zpětné vazby uživatelů a na základě plánů dalšího rozvoje jsme se rozhodli umožnit další využívání služby Mapy.cz všem, i bez platby a bez souhlasu k využití osobních dat pro cílenou reklamu,“ napsal na platformu X Ondřej Procházka, člen představenstva Seznamu. Informaci poskytl web Lupa.cz.

Namísto toho firma nabídne uživatelům prémiovou verzi. „Premium bude zaměřeno na pokročilejší funkce a při jeho spuštění v maximální míře zvýhodníme ty uživatele, kteří jako autoři fotografií, recenzí nebo jiného obsahu k hodnotě služby aktivně přispívají,“ pokračoval. Zda bude tato služba placená či jak jinak ji chce od té běžné odlišit, zatím Seznam neprozradil.

Mapy.cz se tak staly jedinou funkcí Seznamu, která po svých uživatelích nepožaduje ani platbu, ani souhlas k využití osobních dat pro cílenou reklamu. To původně zavedl kvůli blížícímu se konci cookies třetích stran, kvůli kterému zřejmě klesnou příjmy online firmám.

Domů
Sdílet
Diskuse