Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
14. května 2024 v 10:01
Čas čtení 0:43

GPT-4o je tady: Překladatelé, tlumočníci a učitelé budou brzy bez práce

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
 GPT-4o je tady: Překladatelé, tlumočníci a učitelé budou brzy bez práce
Zdroj: Pexels/Tara Winstead/volně k užití

Nový model generativní umělé inteligence GPT-4o funguje jako hlasový asistent. Využívat ho lze zdarma.

Chatbot nyní ještě lépe simuluje lidskou konverzaci. Nejen že na něj můžeme mluvit a získávat odpovědi v reálném čase, ale během jeho odpovědí ho můžeme přerušovat, uvádí web e15. Dále dokáže překládat jednotlivé jazyky a zpracovávat informace z fotografií.

13. května 2024 v 16:00 Čas čtení 1:54 Frekvence sexuálních aktivit Čechů a Češek klesá. Co dalšího ukázal unikátní průzkum? Frekvence sexuálních aktivit Čechů a Češek klesá. Co dalšího ukázal unikátní průzkum?

Pracovat dokáže s 50 jazyky a k dispozici je i zdarma. V placené verzi pak nabízí větší kapacitní limity. Zvládne také vytvářet obrázky pomocí textových promptů nebo tvořit karikatury. Umí i vytvářet shrnutí z nahraných prezentací.

Není však bezchybný. Agentura Bloomberg například upozornila, že při prezentaci došlo k zajímavému momentu. Během toho, co výzkumníka instruoval při řešení algebraického problému, koketním hlasem prohlásil: „Páni, to je ale skvělé oblečení, co máš na sobě.“ 

Rozmach umělé inteligence s sebou ale také nese rizika. „GPT-4o prošel rozsáhlým externím testováním s více než 70 odborníky v oblastech, jako jsou sociální psychologie, objektivita a dezinformace, abychom identifikovali rizika, která nově přidané metody přinášejí nebo zesilují. Tyto poznatky jsme využili k vytvoření našich bezpečnostních opatření s cílem zvýšit bezpečnost interakce s GPT-4o. Do budoucna budeme pokračovat ve zmírňování nových rizik, jakmile budou objevena,“ píše firma OpenAI na oficiálních stránkách.

Domů
Sdílet
Diskuse