Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák ČTK
15. května 2024 v 9:00
Čas čtení 0:35

Výsledky přijímacích zkoušek na střední školy jsou dostupné. Uspělo až 90 procent uchazečů a uchazeček

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Výsledky přijímacích zkoušek na střední školy jsou dostupné. Uspělo až 90 procent uchazečů a uchazeček
Zdroj: Pexels.com/volně k užití

Uchazečům a uchazečkám o studium na středních školách byly dnes ráno zpřístupněny výsledky přijímacích zkoušek. Výsledky jsou dostupné v systému DiPSy, na veřejně přístupném místě je musí zveřejnit také samotné školy.

Podle dat ministerstva školství podalo v letošním roce přihlášku na střední školy přibližně 157 tisíc lidí, z toho téměř 152 tisíc do denní formy studia. Letošní novinkou byla možnost podat přihlášky elektronickou cestou, což mělo umožnit předejít chaosu, který přijímací zkoušky provázel v minulých letech. Oproti minulosti mohlo žactvo podat přihlášky na tři školy místo dosavadních dvou. 

13. května 2024 v 12:30 Čas čtení 1:12 Samosběr jahod 2024: Víme, kde už se sbírá a kolik zaplatíš Samosběr jahod 2024: Víme, kde už se sbírá a kolik zaplatíš

Ředitel státní organizace Cermat Miroslav Krejčí uvedl pro ČTK, že v letošních přijímacích zkouškách uspělo přes 90 procent uchazečů a uchazeček o denní studium na středních odborných školách. Společně s výsledky zkoušek jsou v systému DiPSy dostupné také výsledky školních částí. Uchazeči si tak mohou zkontrolovat, kolik bodů v jaké části zkoušky dostali. 

Výsledky státních maturit

Od středy jsou na stránkách Cermatu také výsledky jarního termínu didaktických testů, které jsou součástí společné části maturitní zkoušky. Výsledky testů budou během středy předány ředitelům škol formou protokolu, studenti je obdrží nejpozději během čtvrtka. 

Domů
Sdílet
Diskuse