Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
21. května 2024 v 8:57
Čas čtení 0:45

Hokejista během zápasu údajně shodil sedm kilo. Po utkání musel do nemocnice

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Hokejista během zápasu údajně shodil sedm kilo. Po utkání musel do nemocnice
Zdroj: FOTO TASR - Michal Runák

Hokejisté si stěžují na náročné podmínky v arénách šampionátu. Přílišné teplo pociťují v Praze i Ostravě, na Moravě dokonce dostalo lotyšského brankáře do nemocnice.

Špatné podmínky odnesl Kristers Gudlevskis, který musel po zápasu se Slováky rovnou do nemocnice. Během duelu pochytal 41 střel a šest ze sedmi slovenských nájezdů, ke konci utkání už měl ale problém postavit se na nohy.

20. května 2024 v 10:31 Čas čtení 0:33 Voda v bruslích i rukavicích. Slovenský hokejista si stěžuje na podmínky v Ostravě Voda v bruslích i rukavicích. Slovenský hokejista si stěžuje na podmínky v Ostravě

Trenér Harijs Vitolinš později řekl, že brankář během zápasu shodil sedm kilo hmotnosti a po skončení odjel rovnou do nemocnice. „Tohle jsem viděl poprvé v životě. Sedm kilo je opravdu hodně,“ komentoval.

„Za tak krátkou dobu je to opravdu příliš. Roli určitě hrála i intenzita utkání a stres. Během toho hráč ztratí hodně tekutin. Tělo profesionálních sportovců reaguje na zátěž jinak než běžný člověk,“ vysvětlila nutriční specialistka Lotyšského olympijského výboru Signe Rinkule.

S podobnými obtížemi se setkal i polský gólman s českými kořeny Tomáš Fučík. Po duelu, paradoxně rovněž se Slovenskem, musel dehydratovaný také do nemocnice. „Dal jsem do zápasu všechno, ale v jednu chvíli moje tělo řeklo stop,“ řekl Fučík pro Polsat sport.

„Není to příjemné, i když podmínky jsou pro všechny stejné. Hlavně ve večerních zápasech je hala více vydýchaná. Nevím, jak je to tu se vzduchotechnikou. Ale stěžovat si na to nemůžeme,“ uvedl pro šport.sk asistent slovenského trenéra Ján Pardavý.

Domů
Sdílet
Diskuse