Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
Karolína Fejtová
24. května 2024 9:02
Čas čtení 0:45

Předpověď počasí: O víkendu Česko čekají silné bouřky, výstraha platí ode dneška

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: O víkendu Česko čekají silné bouřky, výstraha platí ode dneška
Zdroj: Pexels/Gerome Yu/volně k užití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zveřejnil předpověď počasí na víkend. Na celý pátek vydal výstrahu na silné bouřky.

„Lokálně se budou vytvářet bouřky s přívalovými srážkami kolem 30 mm za krátký čas, v opakovaných bouřkách může spadnout i přes 50 mm srážek,“ píšou meteorologové. Nejnižší noční teploty se budou v pátek pohybovat mezi 14 a desíti stupni. Nejvyšší teploty dosáhnou 17 až 21 stupňů. Na jihozápadě mohou přechodně stoupat hladiny toků.

23. května 2024 18:58 Čas čtení 0:44 Stevard natáčel malou dívku na záchodě. Aerolinky tvrdí, že si za to může sama Stevard natáčel malou dívku na záchodě. Aerolinky tvrdí, že si za to může sama

Sobota se ponese v podobném duchu. Minima budou stejná jako předchozí den, maxima se zvýší na 19 až 23 stupňů. Bude foukat slabý jihovýchodní až jižní vítr o rychlosti dvou až šesti metrů za sekundu, který bude v bouřkách zesilovat. Zaprší zejména v odpoledních a podvečerních hodinách.

Bouřky očekávej i v neděli. Nejnižší teploty klesnou na devět až 13 stupňů. Maxima se budou pohybovat mezi 21 až 25 stupni. Během dne bude foukat mírný jihovýchodní až jižní vítr o rychlosti dvou až pěti metrů za sekundu.

Domů
Sdílet
Diskuse