Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
3. června 2024 v 13:21
Čas čtení 0:33

„Jsem Čech a tohle je naše divadlo,“ prohlašoval demonstrant před Národním muzeem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Jsem Čech a tohle je naše divadlo,“ prohlašoval demonstrant před Národním muzeem
Zdroj: Wikimedia Commons/Muzejní komplex Národního muzea

V sobotu se na pražském Václavském náměstí konala vlastenecká demonstrace.

Při ní chtěl jeden z účastníků proniknout k dominantě náměstí, Národnímu muzeu. Před ním se totiž kromě zmíněné vlastenecké demonstrace sešli i podporovatelé a podporovatelky Ukrajiny.

3. června 2024 v 10:17 Čas čtení 0:42 Tyhle bankovky si vyměň. Zatím můžeš kdekoli, od července jen na sedmi pobočkách Tyhle bankovky si vyměň. Zatím můžeš kdekoli, od července jen na sedmi pobočkách

Střetnutí zabránila policie, což se muži nelíbilo. „Tady to je Česká republika a tady je naše divadlo,“ křičí muž na přítomnou policistku ve videu, které uniklo na X (Twitter) a píší o něm například i Novinky.

Vlastenec se tak zřejmě chtěl dostat k budově, kterou chybně považoval za Národní divadlo, na nějž se v devatenáctém století skládali vlastenci a vlastenkyně. Ikonický nápis „Národ sobě“ by ale na Václavském náměstí hledal marně, budova se nachází asi 25 minut chůze na Národní třídě v blízkosti Vltavy.

Domů
Sdílet
Diskuse