Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
9. června 2024 v 13:13
Čas čtení 0:37

Jižní Korea bude vysílat z reproduktorů k-pop a propagandu. Reaguje na stovky balónů s odpadky z KLDR

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Jižní Korea bude vysílat z reproduktorů k-pop a propagandu. Reaguje na stovky balónů s odpadky z KLDR
Zdroj: TASR/AP

Nejedná se o první případ. Jižní Korea se chystá v reakci na odpadky z KLDR nainstalovat reproduktory s propagandou na hranicích.

Přes 300 balónků s nedopalky od cigaret, toaletním papírem a dalším odpadem poslal Pchjongjang do Jižní Koreje, informuje The Guardian. Na území se jich našlo přes 80. Neučinil tak poprvé, od konce května jich již vyslal více než tisícovku.

Na hranicích bude hrát k-pop 

Severní Korea balóny poslala po činnosti jižních aktivistů, kteří do KLDR vynesli desítky balónků s k-popem, dolarovými bankovkami a propagandou proti Kim Čong-unovi. 

9. června 2024 v 11:42 Čas čtení 0:37 Předpověď počasí: Do Česka se vrátí bouřky. Podívej se, jaké budou teploty Předpověď počasí: Do Česka se vrátí bouřky. Podívej se, jaké budou teploty

„Severní Korea provádí další provokaci nízké třídy s odpadními balónky proti našim civilním oblastem,“ upozornil starosta Soulu Oh Se-hoon na sociálních sítích a varoval občany před další várkou balónků. V odpadcích údajně nebyly nalezeny žádné zdraví škodlivé látky. 

Jižní Korea se na vypouštění odpadků rozhodla odpovědět instalací reproduktorů na hranicích se sousední zemí. Vysílat budou světové zprávy a informace o demokratické a kapitalistické společnosti s mixem populární k-popové hudby. Zvuk by se mohl nést až 20 kilometrů daleko.

Nejnovější konflikt tak potvrzuje stále se zhoršující situaci na Korejském poloostrově mezi oběma zeměmi.

Domů
Sdílet
Diskuse