Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
17. června 2024 v 11:23
Čas čtení 1:04

Tip s iPhonem na výlety? Málo známá funkce ti porovná trasy a vybere tu nejlepší

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Tip s iPhonem na výlety? Málo známá funkce ti porovná trasy a vybere tu nejlepší
Zdroj: Unsplash / Leiada Krozjhen

Google Maps, nebo Mapy od Applu? S iPhonem teď můžeš mít to nejlepší z obou.

iOS vs. Android, Apple vs. Google, Mapy vs. Google Maps. Věčné sváry dvou znepřátelených táborů mobilních uživatelů tu s námi odjakživa byly, stále jsou a nejspíš ještě dlouhé roky budou. Jeden z nich má teď ale možná přece jen navrch. Pokud totiž vlastníš iPhone a rád jezdíš na výlety, můžeš díky málo známé funkci mít to nejlepší z obou světů.

17. června 2024 v 8:35 Čas čtení 0:42 Až čtvrtina řidičů se plně nevěnuje řízení, uvádí výzkum. Je to nejčastější příčina nehod Až čtvrtina řidičů se plně nevěnuje řízení, uvádí výzkum. Je to nejčastější příčina nehod

Server Mobilmania.cz teď přišel se zajímavým tipem na funkci aplikace Mapy od Applu, která dokáže porovnat trasy s těmi od Google Maps a následně vybrat tu, která bude pro tvé účely nejlepší. Je samozřejmě potřeba mít v telefonu nainstalované obě aplikace. 

Následný postup vypadá takhle:
1. Otevři si aplikaci Mapy.
2. Zadej adresu svého cíle.
3. Zvol cestu autem.
4. Klikni na nejrychlejší trasu (pozor, abys nezmáčkl*a tlačítko Začít).
5. V dolním rohu klikni na tlačítko Sdílet, dostaneš se tak k výběru, kde zvolíš Navigační aplikace.
6. Otevři Google Maps.
7. Nyní vidíš trasy naplánované Google Maps a můžeš srovnávat.

Praktický test Mobilmanie ukázal v Mapách od Applu nejrychlejší trasu dlouhou 168 kilometrů, kterou lze ujet za dvě hodiny a devět minut. V náhledu byly vidět i úseky, kde má dojít ke zdržení. Oproti tomu Google Maps vypočítaly trasu delší o jeden kilometr a předpokládanou dobu ujetí dvě hodiny a 18 minut. Důvody zdržení na trase však byly specifičtější. 

Výsledkem každopádně je, že díky této funkci není třeba zadávat jednu adresu do dvou aplikací, ale pomocí pár kliků můžeš hned porovnat, která trasa se ti líbí víc, a pak už je jen na tobě, ve kterou appku vložíš svoji důvěru. A jestli potřebuješ poradit i s tím, je tady nespočet YouTube videí, na jedno se můžeš mrknout výše.

Domů
Sdílet
Diskuse