Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
19. června 2024 v 15:05
Čas čtení 0:52

Chybí ti zima? Pošli tip na vánoční strom pro Prahu, ve hře je i finanční odměna

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Chybí ti zima? Pošli tip na vánoční strom pro Prahu, ve hře je i finanční odměna
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Firma Taiko, která organizuje sváteční trhy v centru Prahy, začala hledat vánoční strom pro Staroměstské náměstí.

Rozsvítit by se měl 30. listopadu, tipy na vhodný smrk mohou lidé posílat do poloviny září. Člověk, který vítězný strom nabídne nebo na něj upozorní, získá finanční odměnu. ČTK to ve středu v tiskové zprávě sdělila mluvčí firmy Hana Tietze. Trhy v centru Prahy potrvají od rozsvícení stromu do 6. ledna.

19. června 2024 v 10:20 Čas čtení 0:41 Nejlepším místem pro život v Česku je Praha. Jak dopadl tvůj kraj? Nejlepším místem pro život v Česku je Praha. Jak dopadl tvůj kraj?

Praha hledá vánoční strom formou soutěže počtrnácté, fotografie a popis stromů mohou zájemci posílat na email [email protected]. Tip na jehličnan může zaslat každý, mělo by jít o strom, který je přerostlý, začíná být nebezpečný svému okolí a stejně by se musel kácet. „Všechny stromy, které jsme dosud káceli, bylo vždy nutné odstranit z důvodu bezpečnosti nebo plánované stavební činnosti,“ uvedla Tietze.

Ideálním stromem je podle zástupců společnosti 23 až 25 metrů vysoký smrk ztepilý s rovnoměrným zavětvením a pravidelným kmenem. Po pokácení bude upraven na bezpečnou výšku 22 metrů. O výzdobu se stejně jako v minulých letech postará městská firma Technologie hlavního města Prahy (THMP). Z došlých tipů vyberou zástupci Taika a THMP vítěze 1. listopadu.

18. června 2024 v 15:00 Čas čtení 3:29 Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá

Loňský vánoční strom pocházel ze soukromého pozemku nedaleko obce Mimoň v Libereckém kraji. THMP jej ozdobily více než osmi kilometry světelných řetězů, 50 světelnými hvězdami a 342 koulemi. Po skončení trhů pak ze dřeva smrku učitelé a žáci Střední odborné školy Jarov vyrobili zahradní nábytek do domovů pro seniory v Praze 4 a Mimoni.

Domů
Sdílet
Diskuse