Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ilona Hobzová
19. června 2024 v 16:45
Čas čtení 0:48

Meteorologové varují před supercelou mířící na Olomoucko. Výstraha platí i pro další kraje

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Meteorologové varují před supercelou mířící na Olomoucko. Výstraha platí i pro další kraje
Zdroj: wirestock / Freepik / volně k užití

Hrozí také kroupy a silné nárazy větru.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal několik výstrah před velmi silnými bouřkami. Nejhorší situaci předpovídá ve středu večer na Olomoucku (Konice, Litovel, Olomouc, Prostějov, Přerov), přes které postupuje velmi silná bouřka – patrně supercela. V jejím rámci se mohou objevit kroupy kolem tří centimetrů a nárazy větru i přes 90 kilometrů v hodině.

19. června 2024 v 10:20 Čas čtení 0:41 Nejlepším místem pro život v Česku je Praha. Jak dopadl tvůj kraj? Nejlepším místem pro život v Česku je Praha. Jak dopadl tvůj kraj?

Výstraha pro Olomoucký kraj platí od 17:30. 

Velmi silné bouřky by pak mohly hrozit i v dalších částech republiky. Konkrétně jde o Pardubický kraj (Králíky), Olomoucký kraj (Hranice, Jeseník, Lipník nad Bečvou, Mohelnice, Šternberk, Šumperk, Uničov, Zábřeh), Zlínský kraj (Bystřice pod Hostýnem, Holešov, Rožnov pod Radhoštěm, Valašské Meziříčí) a Moravskoslezský kraj. 

Na pozoru by se měli mít lidé nejen na severní Moravě, ale i na Vysočině. „S ohledem na vysoký střih větru mohou bouřky rychle přejít do supercel s rizikem velkých krup a nárazů větru. Situace se bude patrně dost dynamicky vyvíjet v této oblasti během celého pozdního odpoledne a podvečera. Bouřky budou postupovat poměrně rychle východním směrem,“ uvedli meteorologové.

Všechny aktuální výstrahy najdeš na oficiálních webových stránkách ČHMÚ.

Domů
Sdílet
Diskuse