Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
30. června 2024 v 11:27
Čas čtení 0:42

Extrémní teploty nekončí. Česko zažilo jednu z nejteplejších nocí v historii

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Extrémní teploty nekončí. Česko zažilo jednu z nejteplejších nocí v historii
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Noc ze soboty na neděli byla podle meteorologů jednou z nejteplejších v historii měření. Na více než polovině stanic teploty neklesly pod 20 stupňů.

Noční teploty se dle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) většinou pohybovaly mezi 18 a 23 stupni. Největší horko zaznamenali v Hejnicích ve Frýdlantu v Libereckém kraji, kde teplota neklesla pod 25 stupňů. Takzvanou tropickou noc, kdy teplota zůstává nad 20 stupni, zaznamenali na 150 ze 260 českých měřicích stanic. 

28. června 2024 v 8:00 Čas čtení 4:35 How to kviff. Tipy, jak se dostat na filmy a kam na pivo i levné jídlo, od lidí, kteří jezdí do Varů každý rok How to kviff. Tipy, jak se dostat na filmy a kam na pivo i levné jídlo, od lidí, kteří jezdí do Varů každý rok

Jak uvádí server Novinky.cz, mimořádné horko bylo v noci také na hřebenech hor. Na Labské boudě nebo na Klínovci minimální teplota nepřekročila 17 stupňů. Nejchladnější počasí naměřili meteorologové na šumavské stanici Hliniště, kde bylo 13,2 stupně. 

29. června 2024 v 11:44 Čas čtení 0:36 PŘEDPOVĚĎ: Česko zasáhnou extrémní teploty a silné bouřky, v těchto krajích platí výstraha PŘEDPOVĚĎ: Česko zasáhnou extrémní teploty a silné bouřky, v těchto krajích platí výstraha

Teplé počasí v neděli odpoledne utnou silné bouřky, které s sebou přinesou citelné ochlazení, déšť a silný vítr. Objevit se mohou také supercely nebo větší kroupy. Očekávají se také přívalové povodně, škody na majetku či problémy v dopravě. 

Domů
Sdílet
Diskuse